Premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul pregăteşte argumentele pentru a sesiza Curtea Constituţională în legătură cu respingerea de către Parlament a ordonanţei de urgenţă care prevede creşterea etapizată a alocaţiilor pentru copii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am luat decizia de a creşte etapizat, de a menţine sensul legii, de a dubla alocaţiile, dar să o facem etapizat, în funcţie de revenirea economică şi de capacitatea efectivă a bugetului de a face faţă acestei noi cheltuieli. În populismul caracteristic, PSD a continuat să respingă această soluţie raţională, fundamentată economic şi singura care poate să stea în picioare. Ne vom apăra punctul de vedere. Cu siguranţă pregătim argumentele pentru a putea sesiza la CCR”, a afirmat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă susţinută duminică la Prefectura Gorj.

Şeful Executivului a mai spus că PNL a fost singurul partid sensibil la subiectul majorării alocaţiilor pentru copii.

„Noi am crescut alocaţiile. PNL a fost singurul partid sensibil la subiectul alocaţiilor pentru copii. Din 2008 până astăzi, PNL a crescut alocaţiile şi în 2008, şi în 2015, şi în 2019. În 2019, PSD, după ce a pierdut puterea, a prins un moment şi a mai dublat o dată alocaţiile, fără să se asigure că există resursele financiare pentru a susţine această dublă dublare într-un an, în 2019. Gândiţi-vă că ultima creştere a alocaţiilor a fost făcută printr-un amendament al PNL la Legea bugetului de stat în 2019”, a completat Orban.

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, decizional, proiectul de lege pentru respingerea ordonanţei de urgenţă privind creşterea etapizată a alocaţiilor pentru copii. Astfel, rămâne în vigoare legea care prevede dublarea alocaţiilor de la 1 septembrie, de la 150 la 300 de lei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.