Premierul Ludovic Orban consideră că PSD îşi doreşte ca moţiunea de cenzură să fie votată şi cataloghează depunerea acesteia în afara sesiunii parlamentare drept un demers "original”, el aducând aminte de "democraţia originală” clamată de fostul lider social-democrat Ion Iliescu. El spune că parlamentarii PNL nu vor gira această moţiune de cenzură şi nu vor intra în plen în momentul votului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Eu, din ce am simţit, vor să treacă această moţiune, dacă nu ar fi vrut să treacă această moţiune nu ar fi trebuit să ne apărăm cu atâta energie. (...) Parlamentarii PNL nu vor gira această moţiune de cenzură care este în afara cadrului constituţional şi pentru care PSD nici nu a catadicsit să amâne dezbaterea până nu se pronunţă Curtea Constituţională”, a declarat Ludovic Orban, duminică, seară, într-o emisiune la B1 Tv.
 
Acesta a precizat că moţiunea, pe care a numit-o "poţiune de cianură”, nu va fi votată de către parlamentarii PNL, care nu vor intra în sala de plen la momentul votului.
 
Orban a adăugat că prin depunerea moţiunii de cenzură "în vacanţa parlamentară”, PSD "şi-a dovedit, încă o dată, originalitatea”, el făcând trimitere la Ion Iliescu şi la sintagma "democraţie originală”, devenit celebră în perioada preşedinţiei fostului lider socialist.
 
Liderul PNL a reafirmat că parlamentarii PNL au discutat cu toţi parlamentarii pentru a-i convinge pe aceştia că trecerea moţiunii ar face un deserviciu întregii ţări. 
 
Orban a explicat şi de ce nu doreşte să lase PSD să preia guvernarea până la scrutinul parlamentar, el arătând, în acest context, că majorările de pensii, alocaţii promise de PSD riscă să ducă la retrogradarea României de către agenţiile de rating, fapt care ar afecta negativ economia.
 
"Nu poţi să-i laşi (să vină la guvernate pe cei de la PSD - n.r.), drumul spre iad e pavat cu bune intenţii. Sunt anumite limite. Dacă determini anumite cheltuieli, à long terme, creezi un deficit care nun poate fi susţinut şi care, până la urmă, se va întoarce împotriva tuturor românilor” a explicat Orban.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.