Ludovic Orban susţine că PNL este singurul exponent al curentului politic de dreapta din România, liberalul susţinând că Tăriceanu este ”cârja pe care se sprijină PSD ca să facă majoritate guvernamentală”. În ceea ce priveşte celelalte două formaţiuni politice de dreapta, Orban susţine, fără a le nominaliza, că una va trăi atâta timp cât trăieşte liderul, iar cealaltă este ”un ghiveci”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”După opinia mea, singurul partid autentic de dreapta din România este Partidul Naţional Liberal. Restul sunt grupări de tip lider în jurul lui Tăriceanu, pe care nu cred că puteţi să-l calificaţi ca fiind din zona dreptei atâta timp cât este cârja pe care se sprijină PSD ca să facă o  majoritate guvernamentală. În ceea ce priveşte cealaltă formaţiune, e tot o formaţiune de tip lider, care va trăi atâta timp cât trăieşte liderul. Cât despre noua, prospătura, ca să zic, apărută, este un ghiveci: acolo, de la anarhişti până la antiglobalizare, de la anticapitalişti până la ecologişti extremi, de la neomarxişti până la... adică, se întâmplă de multe ori în comisii fiecare votează în legea lui”, a spus Orban, joi după-amiază, într-o conferinţă de presă la Ploieşti.

Rugat să nominalizeze formaţiunea despre care spune că va trăi doar atâta timp cât trăieşte liderul, Orban a sus: ”Trageţi şi dumneavoastră concluzia. Aveţi o putere de deducţie”.

De asemenea, la ce formaţiune politică se referă atunci când spune că este un ghiveci, liberalul, care candidează pentru şefia PNL a răspuns: ”Înţelegeţi dumneavoastră”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.