Premierul Ludovic Orban a anunţat că în cursul acestei săptămâni va fi făcută o alocare de către Guvern către primării pentru a echilibra bugetele administraţiilor locale care fac achiziţii în vederea pregătirilor pentru începerea anului şcolar pe 14 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Pot să facă achiziţia fără niciun fel de probleme. Pot să facă contractul, În acest sens, am discutat acest subiect cu reprezentanţii licalităţilor, în cursul acestei săptămâni, noi vom face o alocare de echilibrare a bugetelor care să compenseze parţial pierderile de venituri şi o să aibă şi resurse financiare suplimentare”, a afirmat luni Ludovic Orban, întrebat dacă a primit semnale de la unii primari că nu au bani ca să fac achiziţii pentru începerea şcolilor.

Unii edili s-au plâns că nu au fonduri suficiente pentru a lua măsurile necesare combaterii COVID-19 înaintea începerii anului şcolar.

De exemplu, primarul Constanţei Decebal Făgădău a anunţat că în şedinţa Consililui Local de luni a fost alocată suma de cinci milioane de lei pentru unităţile de învăţământ din municipiu. El a precizat că din partea Guvernului au fost primite doar promisiuni, nicio măsură concretă, nici tablete, nici măşti, nici proceduri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.