Premierul Ludovic Orban afirmă că atitudinea unor lideri politici de a ignora obligaţia privind purtarea măştii în spaţiile închise arată o mentalitate pe care o credea de mult depăşită, şi anume că "dulăii sunt deasupra legii". El spune că ignorarea acestei măsuri adoptate prin lege este un comportament "la limita infracţiunii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Cu siguranţă este o foarte mare problemă (ignorarea de către unii politicieni a obligativităţii privind purtarea măştii de protecţie - n.r.) şi arată o mentalitate pe care o credeam de mult depăşită, şi anume că dulăii sunt deasupra legii. Legea este valabilă pentru toţi, nimeni nu este mai presus de lege. De altfel ei au votat (...) această măsură atât de necesară şi anume portul măştii în spaţii închise. Se autodescalifică din punctul meu de vedere şi eu consider că niciun român nu va lua drept model astfel de lideri politici care nu respectă regulile şi care se comportă ca şi cum ei s-ar afla deasupra legii”, a afirmat premierul Ludovic Orban miercuri seară, într-o intervenţie la Realitatea Plus.
 
Orban a vorbit şi despre adunările publice care s-au organizat, cum ar fi protestul din Piaţa Victoriei din prima seară după ieşirea din starea de urgenţă, el catalogând acest comportament drept "iresponsabil” şi "la limita infracţiunii”.
 
"Atâta timp cât reprezintă ameninţare la viaţa oamenilor, tu să nu respecţi nişte reguli şi să susţii public nerespectarea acestor reguli înseamnă că de fapt într-un fel eşti complice la o acţiune care poate să ducă la moartea cuiva. Este un soi de iresponsabilitate mai ales din partea acelor lideri politici care toată perioada de la startul epidemiei au încercat să saboteze sistematic efortul făcut de Guvern, de autorităţi, de specialiştii din domeniu, de toţi cei implicaţi în bătălia cu epidemia", a mai spus şeful Guvernului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.