Liderul PNL LudovicOrban şi-a explicat marţi demisia din funcţia de prim-ministru, afirmând că a considerat că e un gest de onoare şi de demnitate după aceste alegeri. El a precizat că nu e vorba de susţinere sau nesusţinere a preşedintelui, ci a luat o decizie şi a pus-o în practică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 

”Am considerat că e un gest de onoare şi de demnitate după aceste alegeri să fac acest gest. Am făcut exact din motivele pe care le-am explicat în declaraţia publică. Este o decizie care era firească pentru a arăta că nu mă cramponez de poziţia de premier, pentru a arăta că am ţinut cont de voinţa exprimată. Pe de altă parte să nu uităm de vocea celor care au tăcut pe 6 decembrie şi nu au venit la vot. România are nevoie de un plan de dezvoltare care să asigure creşterea calităţii vieţii, folosind toate oportunităţile. Decizia se dă din decizie personală. Este o decizie personală”, a explicat Orban.
El a repetate că decizia demisiei a fost una personală.
”Nu e vorba de susţinere sau nesusţinere a preşedintelui. Am luat o decizie, am pus-o în practică. Când am văzut rezultatele votului (mă gândeam la demisie – n.r.)”, a declarat fostul premier.
Ludovic Orban a anunţat luni că îşi depune mandatul de prim-ministru, precizând că obiectivul pe care îl are este acela de a construi o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD şi de a fi implicat în negocierile pentru formarea unui Guvern. Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a fost desemnat premier interimar de către preşedintele Klaus Iohannis.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.