Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, în debutul şedinţei de Guvern, că, de modul în care românii vor fi convinşi să respecte regulile de izolare la domiciliu, va depinde răspândirea virusului. Premierul a cerut tuturor ministerelor să fie pregătite pentru intrarea în ţară a unui număr foarte mare de români din afara ţării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, în debutul şedinţei de Guvern, că ”este absolut necesar ca MAI, MS, MT şi toate celelalte ministere să fie pregătite pentru o creştere a numărului de cătăţeni români care revin în ţară”.

”Numărul celor care revin în ţară este mare. Numai în cursul dimineţii au intrat în România peste 3.500 de cetăţeni din diferite zone ale Europei.  Va trebui să fiţi foarte fermi cu măsurile ce le-am impus. Oricine vine din Italia sau alte zone carantinate trebuie să intre în carantină, iar cei care vin din ţări cu peste 500 de cazuri vor trebui să intre în izolare.”, a spus premierul.

Acesta a cerut ministrului de Interne să specifice clar care vor fi atribuţiile Poliţiei Locale, intrată deja, printr-o decizie anterioară, în subordinea Poliţiei naţionale.

”De modul în care vom reuşi să convingem românii să respecte regulile de izolare la domiciliu va depinde ţinerea sub control a numărului de persoane contaminate”, a mai spus premierul.

De asemenea, acesta a cerut şi implicarea medicilor de familie în combaterea răspândirii virusului, dar şi a autorităţilor locale.

Orban a mai pus că, prin măsurile luate anterior, s-au redus ”la maxim ocaziile în care oamenii sunt apropiaţi, se întrunesc şi există posibilitatea de a se răspândi coronavirusul”.

Numărul total al cazurilor de infectare cu coronavirus a ajuns la 246.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.