Premierul Ludovic Orban a afirmat că, dacă PSD nu susţine demersul de demitere a lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului, atunci social-democraţii împărtăşesc toate acţiunile acesteia, inclusiv acţiunea de atacare la Curtea Constituţională a României a legii privind impozitarea pensiilor speciale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ludovic Orban a fost întrebat, duminică seară, la Realitatea Plus, cum va vota PSD la iniţiativa de demitere a lui Renate Weber.
 
“Am iniţiat procedura de demitere a persoanei care deţine funcţia de Avocat al Poporului, nu de demitere a Avocatului Poporului, noi ne dorim un Avocat al Poporului care să acţioneze în sensul constituţional şi legal al instituţiei Avocatului Poporului, adică să apere drepturile oamenilor. Vom vedea. Noi procedura am iniţiat-o, vom vedea ce va face PSD. Dacă PSD nu va susţine acest demers, înseamnă că împărtăşeşte toate acţiunile Avocatului Poporului Renate Weber şi este solidar cu aceste acţiuni, inclusiv cu acţiunea de atacare la Curtea Constituţională a legii votate de Parlament privind impozitarea pensiilor speciale”, a declarat premierul. 
 
Orban a afirmat că reprezentanţii PSD au avut grijă să pună în funcţia de Avocat al Poporului oameni care nu numai că nu îi deranjează, ci le fac servicii. 
 
“Se pare că tot ce atinge PSD se îmbolnăveşte. Tot ce este atins de PSD se îmbolnăveşte. Ciorbea nu a fost premierul Convenţiei, nu a fost primarul general ales al Convenţiei şi apoi premierul Convenţiei Democratice şi a ajuns cel mai penibil instrument al PSD în funcţia de Avocat al Poporului? Ei întotdeauna au avut grijă pe cine pun în funcţia asta de Avocat al Poporului pentru că Avocatul Poporului are nişte pârghii importante şi au avut grijă să pună oameni care nu numai că nu îi deranjează, ci le fac servicii. Când mă refer la anumite instituţii, zic filiala PSD Avocatul Poporului, filiala PSD CCR, că şi acolo şi-au numit nişte judecători care asigurau o majoritate pentru nişte decizii de multe ori neconstituţionale şi împotriva interesului public. Şi acum la Curtea de Conturi numirile făcute sunt penibile”, a spus Ludovic Orban.
 
PNL a depus luni, la conducerile celor două Camere ale Parlamentului, solicitarea de sesizare pentru convocarea Comisiilor juridice în vederea revocării lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului, considerând că aceasta, prin acţiunile sale, şi-a depăşit competenţele legale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.