Ludovic Orban a precizat că, în cazul în care Alin Nica a fost atât de nemulţumit de modul în care s-au derulat alegerile la PNL Timişoara, atunci trebuia să îşi dea demisia. El i-a reamintit acestuia că era preşedinte interimar atât la organizaţia liberală judeţeană, cât şi la cea de municipiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Dacă e nemulţumit de cum s-au derulat alegerile în Timişoara, trebuie să îşi dea demisia, pentru că la momentul organizării alegerilor colegul meu Alin Nica era preşedinte şi la judeţ, preşedinte şi la municipiu. Sigur numit interimar. La judeţ l-a numit Biroul Politic Naţional şi la municipiu s-a numit ca preşedinte al Biroului Judeţean, cu votul Biroului Judeţean. Nu am avut nicio implicare în organizarea alegerilor de la Timişoara. Toate alegerile au fost organizate de conducerea judeţeană şi municipală în care domnul Nica era preşedinte şi la judeţ şi la municipiu. Orice s-a întâmplat la aceste alegeri este responsabilitatea organizatorilor alegerilor”, a explicat Ludovic Orban, întrebat marţi despre faptul că Alin Nica a spus că e dezamăgit de felul în care au decurs alegerile la PNL Timişoara.

„Cum să îl implic eu pe domnul Oros?”, a adăugat Orban, întrebat despre aceste acuzaţii potrivit cărora ministrul Adrian Oros ar fi fost implicat în alegerile la filială.

Chestionat dacă vor fi validate alegerile de la PNL Timiş, Orban a precizat că instituţia validării alegerilor nu este prevăzută în statutul partidului. 

„Nu există instituţia validării în statutul PNL. Toate conferinţele judeţene care s-au desfăşurat, s-au desfăşurat în urma alegerilor generale în organizaţiile locale care nu au fost validate, pentru că nu există instituţia validării, prin statutul PNL. Şi în ceea ce priveşte o posibilă decizie să dizolvi un biroul municipal care a fost ales în urmă cu câteva zile mi se pare ceva de noaptea minţii. Există o cale. Dacă cineva consideră că o conferinţă de alegeri este nestatutară are posibilitatea să se adreseze Curţii de Arbitraj, deşi mi s-ar părea ridicol ca organizatorii unei conferinţe municipale să considere că acea conferinţă municipală nu s-a desfăşurat conform cu prevederile statutului”, a  completat liderul PNL. 

Noul preşedinte ales al PNL Timişoara, Raul Ambruş, a declarat că îşi doreşte să îngroape securea războiului din PNL, în urma alegerilor în care a fost desemnat lider al PNL Timişoara, şi a subliniat că nici el şi nici colegii săi nu pot fi excluşi din partid, aşa cum a anunţat că se va întâmpla, preşedintele interimar al PNL Timiş, Alin Nica. Ambruş a precizat, de asemenea, că nu Biroul Politic Judeţean şi nici cel naţional sunt în măsură să invalideze alegerile, ci doar Curtea de Arbitraj care poate anula procesul verbal al alegerilor.

Un scandal a izbucnit sâmbătă la conferinţa de alegeri a PNL Timişoara, după ce cele două tabere ale candidaţilor pentru funcţia de preşedinte, Raul Ambruş şi Cosmin Tabără, nu s-au înţeles în privinţa delegaţilor. Preşedintele interimar al PNL, Alin Nica a cerut suspendarea conferinţei de alegeri şi a părăsit sala alături de candidatul Cosmin Tabără şi cei care îl susţineau pe acesta. Rămaşi în sala de conferinţe, susţinătorii lui Ambruş au format o nouă comisie de organizare a alegerilor şi au continuat şedinţa alegându-l pe acesta în funcţia de preşedinte al PNL Timişoara.

 
Ulterior, Alin Nica a declarat că va face plângeri penale deoarece a dispărut ştampila partidului şi inclusiv ştampila cu semnătura sa şi a ameninţat cu excluderi din partid.
 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.