Ludovic Orban a anunţat că bugetul pentru anul viitor va fi votat în noul Legislativ, după alegerile parlamentare, în contextul în care PSD „a făcut praf” ordonanţa de urgenţă pentru rectificarea bugetară în acest mandat al Parlamentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cum să ne ducem cu bugetul în actualul Parlament? Nu aţi văzut ce au făcut cu ordonanţa pentru rectificare? Au făcut-o praf. PSD duce România în faliment. Dacă mai insistă cu aceste aberaţii economice ne vor retrograda agenţiile de rating, companiile şi cetăţenii se vor împrumuta cu dobânzi din ce în ce mai mari. Veniturile vor scădea, pentru că scăderea capacităţii de împrumut a companiilor, scăderea interesului investitorilor va reduce în cele din urmă veniturile bugetului. Eu le spun oamenilor «nu vă mai lăsaţi minţiţi cu PSD». E ca în povesta aceea - nu lăsa vrabia din mână pentru cioara de pe gard. Obiectivul nostru e ca la fiecare creştere, că sunt pensii sau salarii, să existe resurse şi să fie puterea de cumpărare. Guvernul nu are o fabrică de produs bani, nu avem tiparniţă de bani”, a afirmat Ludovic Orban duminică seara la România Tv. 

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a anunţat miercuri că va mai exista o rectificare bugetară până la sfârşitul anului. el a mai afirmat că fără criza din sănătate, deficitul bugetar ar fi fost de 1,93%, în prezent fiind de 5,18% din PIB. El a dat asigurări că nu vor creşte taxele şi nici dobânzile, pentru a menţine un echilibru al bugetului.

În ceea ce priveşte deficitul bugetar, care a ajuns în primele opt luni la 5,18% din PIB, adică 54,77 miliarde lei, Cîţu spune că, fără criza din sănătate, ar fi fost de 1,93% din PIB.

Pe 23 septembrie, Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat în plenul reunit de marţi proiectele de lege care aprobă rectificarea bugetară în forma care include amendamentul PSD ce prevede majorarea pensiilor cu 40%.

Ludovic Orban a anunţat că Guvernul va sesiza CCR în legătură cu proiectele care aprobă rectificarea bugetară în forma adoptată de Legislativ.

Guvernul a stabilit, printr-o hotărâre ca alegerile parlamentare să aibă loc pe 6 decembrie, însă după ce CCR a decis că este constituţional ca Parlamentul să decidă data alegerilor, deputatul independent Adrian Dohotaru a depus la Senat, în procedură de urgenţă, un proiect care propune ca scrutinul să aibă loc pe 14 martie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.