Premierul Ludovic Orban afirmă că, având în vedere modul în care românii au respectat măsurile de distanţare socială în perioada sărbătorilor de Paşti, nu este de aşteptat o creştere a numărului de îmbolnăviri, însă atrage atenţia asupra faptului că România nu a atins încă vârful epidemiei şi că măsurile de prevenţie trebuie respectate în continuare. Orban spune că numărul celor infectaţi şi care au nevoie de tratament în terapie intensivă nu a depăşit, până acum, capacitatea sistemului de sănătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Modul în care s-a desfăşurat sfânta sărbătoare de Paşte a fost un mod extrem de pozitiv. Aş vrea să transmit către toţi cetăţenii români, către preoţi, aprecierea şi respectul eu pentru modul exemplar în care au respectat regulile stabilite. Am trecut de un moment care putea să fie foarte dificil şi putea să aibă consecinţe negative. Cred că sărbătoarea s-a derulat în condiţii extrem de bune şi că nu poate să constituie baza unei creşteri a riscului de răspândire a virusului. Asta nu înseamnă că trebuie să ne relaxăm, încă nu suntem la vârful epidemiei, trebuie să respectăm toate măsurile stabilite de autorităţi pentru a continua această atitudine corectă de a ne feri de îmbolnăvire şi de a-i proteja aşi pe ceilalţi” a afirmat Ludovic Orban marţi seară, la TVR.

Întrebat dacă sistemul de sănătate face faţă numărului de îmbolnăviri, primul ministru a răspuns: ”Avem soluţii pentru orice situaţie care poate să apară”.

Acesta a arătat că se pregătesc spitale, astfel încât în cazul în care va fi nevoie de locuri suplimentare în unităţile sanitare acestea să poată fi asigurate. Şeful executivului mai spus că autorităţile pregătesc tratarea pacienţilor care nu au simptome sau care prezintă simptomatologie uşoară în „locuri de tratament de tip spaţiu hotelier care să ofere posibilitatea unui anumit confort şi asistenţă medicală”.

„În ceea ce priveşte locurile în terapie intensivă numărul de persoane care necesită internarea în secţiile de terapie intensivă este încă sub capacitatea noastră de tratare şi şi aici pregătim soluţii”, a mai spus Orban.

Acesta a menţionat că Unifarm a achiziţionat un spital modular care va fi instalat la Bacău, dar şi că în prezent România are o capacitate de testare de peste 6.000 de teste zilnic.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.