Premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul va sesiza Curtea Constituţională, în cazul în care PSD va modifica în Parlament proiectul de rectificare bugetară, în sensul majorării pensiilor cu 40% şi a creşterii salariilor profesorilor începând cu luna septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cu siguranţă”, a spus Orban, întrebat luni dacă va sesiza CCR, în cazul în care PSD modifică proiectul privind rectificarea bugetară.

Fostul ministru al Muncii Marius Budăi a afirmat că PSD va depune amendamente la proiectul de lege privind rectificarea bugetară, în baza căruia pensiile vor fi majorate cu 14 procente de la 1 septembrie 2020. El acuză că existau bani în bugetul de pensii, iar suma putea fi completată pentru ca punctul de pensie să fie majorat cu 40%.

Ministrul de Finanţe Florin Cîţu a anunţat că la rectificarea bugetară a fost inclusă majorarea punctului de pensie, de la 1 septembrie, de la 1.265 lei la 1.442 de lei şi creşterea pensiei minime de la 704 lei la 800 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.