Fostul vicepremier Gabriel Oprea spune, pe Facebook, că îi va solicita preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, să supună din nou votului cererea DNA de punere a sa sub urmărire penală şi, de data aceasta, va cere senatorilor să o aprobe, pe motiv că a "greşit" când a cerut un vot de protejare a sa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"La primul dosar am cerut colegilor să voteze cererea DNA pentru începerea urmăririi penale. Acum am cerut colegilor să voteze împotrivă şi poate că am greşit. Mulţi mi-au reproşat că vreau să fug de Justiţie, deşi nu e deloc aşa. Tocmai de aceea îi voi solicita Preşedintelui Senatului să supună la vot încă o dată cererea DNA, iar pe colegi îi voi ruga să voteze pentru începerea urmăririi penale", a scris Oprea.

El se declară nevinovat şi spune că nu fuge de Justiţie, dar a considerat că dosarul său "ridică prea multe semne de întrebare" pe care nu le poate trece cu vederea.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Dacă aţi fi în locul meu, cum aţi proceda? Aţi accepta orice acuzaţie, oricât de aberantă, şi ani întregi de procese pentru suspiciuni inventate? Aţi accepta să vi se spună că aţi ucis un om deşi nu aţi avut absolut nicio legătură cu vreuna din cauzele accidentului?", întreabă Oprea, pe Facebook.

Fostul vicepremier mai spune că, deşi mulţi îi dau lecţii şi alţii îl înjură, el nu doreşte răul nimănui. "Sunt departe de a fi perfect. Am defectele mele, greşelile mele şi crucea pe care o port. Dar nu am ucis pe nimeni. Nici măcar din culpă", explică senatorul.

Partidul Naţional Liberal a anunţat că va solicita luni reluarea votului în Senat în cazul începerii urmăririi penale împotriva lui Gabriel Oprea.

”Solicităm preşedintelui condamnat al PSD, Liviu Dragnea, care tot neagă evidenţa votului masiv dat de PSD-ALDE-PRU pentru protejarea lui Gabriel Oprea, să fie de acord cu această propunere. În caz contrar, este dovada faptului că Gabriel Oprea va fi candidat pe lista PSD pentru un nou mandat cu scopul de a-şi menţine imunitatea”, se mai arată într-un comunicat al PNL.

Biroul Permanent al Senatului va discuta în şedinţa de luni solicitarea PNL de reluare a votului în cazul cererii de urmărire penală a lui Gabriel Oprea în dosarul în care este acuzat de ucidere din culpă, urmând ca senatorii să solicite Comisiei juridice un punct de vedere cu privire la posibilitatea regulamentară a demersului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.