Opoziţia a adunat până acum 207 voturi din cele 233 necesare pentru adoptarea moţiunii de cenzură, au declarat pentru News.ro surse parlamentare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Până în prezent sunt asigurate voturile a 207 parlamentari, însă negocierile sunt în desfăţurare”, au declarat sursele citate, numărul minim de voturi necesar pentru ca moţiunea să fie adoptată fiind 233.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost depusă şi citită miercuri în plenul Camerelor reunite, de către liberalul Gigel Ştirbu. Numărul parlamentarilor prezenţi în sală a fost foarte mic, absenţii fiind din toate partidele. Dezbaterea motiunii în plenul Camerelor reunite este programată marţi, câns este aşteptat şi votul.

Moţiunea este semnată de 173 de parlamentari,a anunţat miercuri deputatul PNL Raluca Turcan, precizând că nu sunt încă suficiente voturi, dar ”jocul merge mai departe”.

”Patru grupuri parlamentare PNL, USR, PMP, şi UMDR şi-au asumat să transpună în acţiune parlamentară rezultatul votului. Sperăm că la vot vor veni şi alţi colegi.  De asemenea, au semnat şi patru colegi neafiliaţi din Parlament. Nu sunt suficiente voturi în momentul de faţă, dar jocul merge mai departe pentru că este un joc pentru România normală, românii de rând şi pentru transparenţă şi responsabilitate”, a spus Turcan.

”Suntem în continuare optimişti că vom putea să obţinem mai multe voturi la votul moţiunii de săptămâna viitoare şi dinspre Pro România şi din spre ceilalţi parlamentari din arcul majorităţii, pentru că cifrele arată fără echivoc, că este nevoie de un număr de undeva la între 20 şi 30 de semnături din actuala majoritate pentru ca moţiunea aceasta să aibă o şansă să treacă”, a adăugat liderul USR Dan Barna.  

”În doi ani şi jumătate, PSD şi ALDE au dezbinat o ţară întreagă, au distrus rolul instituţiilor fundamentale, au mutilat legi importante, au compromis şansa de a moderniza ţara şi au atentat constant la bazele democraţiei româneşti şi ale statului de drept! În 26 mai 2019, PSD a reuşit să ne unească pe toţi, pe cei de acasă şi din străinătate, ca să ne salvăm ţara din mâinile PSD şi am reuşit!”, afirmă semnatarii în textul moţiunii.

Premierului Viorica Dăncilă i se transmite că rolul său s-a încheiat şi că trebuie să plece, dar nu înainte să răspundă politic pentru atentatul la drepturile fundamentale pe care, împreună cu Teodor Meleşcanu şi Carmen Dan, l-a condus împotriva a milioane de români din diaspora.

”Aţi destabilizat întreaga arhitectură constituţională a statului român, prin destructurarea sistematică a instituţiilor constituţionale, prin slăbirea sistemului de checks and balances, prin subordonare politică pe bază de numiri de incompetenţi şi servili”, i se reproşează premierului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.