Liderul interimar al UNPR, Neculai Onţanu, a declarat, marţi, că nu există în partid o "poziţie majoritară" privind susţinerea proiectului PNL de alegere a primarilor în două tururi, iar declaraţiile anterioare au fost în spiritul "transparenţei", după ce "două-trei" voci se exprimaseră în acest sens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Eu am precizat atunci (7 martie - n.r.) la Comitetul Naţional Executiv că au fost câteva voci în cadrul şedinţei respective care au pus şi această problemă, dar nu s-a luat o hotărâre la nivelul partidului. (...) Nu există o poziţie majoritară în partid pentru două tururi", a spus Onţanu.

Liderul UNPR a precizat că afirmaţiile din urmă cu o săptămână au fost făcute din nevoie de "transparenţă", pentru că în şedinţa Comitetului Executiv Naţional au fost "două-trei voci" care au spus că ar vrea să susţină proiectul PNL.

Onţanu a spus că se colaborează foarte bine cu PSD în această perioadă, iar protocolul este respectat.

În privinţa candidaturilor pentru primăriile Capitalei, Neculai Onţanu a spus că va exista o primă decizie privind candidaţii la Primăriile de sector va fi luată săptămâna aceasta, în timp ce numele candidatului pentru Primăria Generală va fi anunţat peste aproximativ două săptămâni, după Conferinţa Naţională unde va fi ales noul lider al formaţiunii.

Liderul interimar al UNPR, Neculai Onţanu, a declarat, în urmă cu o săptămână, că recentele afirmaţii ale preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, privind preluarea unor parlamentari ai Uniunii au "mişcorat" încrederea formaţiunii sale în PSD şi, din acest motiv, UNPR ar putea susţine alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

"Există o anumită neîncredere în partenerii noştri din alianţa politică, dată şi de declaraţiile recente ale unor lideri ai PSD. (...) Ne-am mişcorat încrederea vizavi de declaraţiile domnului Dragnea, total incorecte, pe care cred că şi domnul Dragnea le regretă, aceea de a încerca să preia de la UNPR parlamentari. Niciun parlamentar al UNPR nu pleacă la PSD, toţi rămân în cadrul UNPR", a spus Onţanu.

Liderul interimar al UNPR a afirmat şi că formaţiunea pe care o reprezintă ar putea să susţină în perioada următoare un proiect de lege sau de act normativ privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, aşa cum cere PNL.

"Au avut loc în plan judeţean şi central anumite declaraţii neprietenoase cu privire la atitudinea faţă de UNPR, iar unele organizaţii judeţene, unii colegi, au anunţat că nu excludem această posibilitate, de a susţine şi o lege care să presupună votul în două tururi (...) dacă o asemenea variantă se va pune în perioada următoare. Au fost şi asemenea poziţii, că UNPR ar putea susţine alegerea primarilor în două tururi", a spus Onţanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.