Noul Consiliu de Administraţie al TVR va fi numit de Parlament în 22 martie, a decis, luni, conducerea celor două Camere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform surselor citate, Birourile permanente reunite au decis ca, până când noul Consiliu de Administraţie va fi supus votului plenului comun, comisiile reunite de cultură din Camera Deputaţilor şi Senatului să demareze, în procedură de urgenţă, audierile reprezentanţilor propuşi de partide şi de instituţiile statului pentru noul Consiliu de Administraţie al TVR.

Totodată, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a prezentat în Birourile Permanente reunite propunerea sa de modificare a legii de funcţionare a SRTV, pentru intrarea în insolvenţă a Televiziunii Publice.

Televiziunea Publică are Consiliu de Administraţie interimar din luna septembrie 2015, când Raportul de activitate al instituţiei pe 2014 a fost respins, de plenul comun al celor două Camere, iar potrivit legii, Consiliul de Administraţie şi preşedintele director general al TVR de la acea vreme, Stelian Tănase, au fost demişi. Plenul Parlamentului a votat, atunci, numirea Irinei Radu ca preşedinte interimar al TVR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.