Liderul Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, răspunde, pe Facebook, declaraţiei Alinei Gorghiu privind o posibilă colaborare cu PNL, după alegerile parlamentare, în vederea susţinerii unui Guvern, el precizând că USR nu va face alianţă cu niciun partid, deci nici cu PNL, şi că va susţine un premier tehnocrat şi un Executiv care să preia proiectele Uniunii în programul de guvernare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Doamna Alina Gorghiu, co-preşedinte PNL, a început să ne facă oferte publice de colaborare, dorindu-şi o susţinere comună a unui viitor Guvern. Este, pe de o parte, un mod uşor neserios de a face politică după o serie lungă de atacuri politice împotriva USR şi, pe de altă parte, o declaraţie prematură în absenţa unei voinţe politice dovedite pentru reformă internă a PNL, pentru transparenţă şi bună guvernare în administraţia locală sau centrală”, a răspuns preşedintele USR, ca reacţie la afirmaţia Alinei Gorghiu, care crede că se pot găsi căi de comunicare cu Uniunea, pentru o colaborare, în vederea susţinerii unui viitor Guvern. 

NIcuşor Dan spune că ”USR nu va face alianţă cu niciun partid, deci nici cu PNL”.

”Alianţă pentru vechile partide înseamnă negociere de funcţii şi împărţire a resurselor publice prin alocări bugetare discreţionare către clientela politică. Nu suntem şi nu vom fi parte a acestor trocuri”, adaugă Dan. 

Liderul USR mai afirmă că partidul pe care îl reprezintă susţine un premier tehnocrat şi un guvern care va prelua proiectele USR în programul de guvernare.

”Vom susţine măsurile guvernamentale care vor duce la o mai mare transparenţă a actului sau deciziei publice, la debirocratizarea administraţiei şi la o creştere a respectului faţă de lege, însă nu vom da un cec în alb niciunui Guvern. PNL încearcă să se poziţioneze într-un tandem cu USR pentru alegerile parlamentare. Nu este cazul. Aşteptăm, înainte de toate, reforma internă a PNL”, mai afirmă Nicuşor Dan. 

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, la Adevărul Live, că Uniunea Salvaţi România (USR) este singurul partid mic care merită să intre în Parlament şi a adăugat că, în opinia sa, crede că se pot găsi căi de comunicare cu acest partid, pentru susţinerea unui viitor Cabinet, după alegerile parlamentare din toamnă.

Copreşedintele PNL a afirmat că, dacă se uită la partidele mici din România, în acest moment, fie că este vorba de ALDE, PMP, USR, cel despre care consideră că merită să intre în Parlament este Uniunea Salvaţi România.

”Da, ne-au învins la Bucureşti, au beneficiat de greşelile PNL din campania la locale. Se va schimba raportul de forţe, dar cred că este un partid care trebuie să îşi găsească locul în Parlamentul României şi cred că putem găsi căi de comunicare pentru susţinerea unui viitor Cabinet”, a spus Alina Gorghiu despre USR.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.