Preşedintele USR, Nicuşor Dan, îl acuză pe preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, că minte şi "fabulează cu rea intenţie", atunci când afirmă că parlamentarii Uniunii au solicitat birouri şi maşini pentru fiecare membru al grupului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Călin Popescu Tăriceanu minte. A intrat într-o competiţie cu Victor Ponta, fostul premier, care politician minte cel mai mult din ţară. Nu e nicio surpriză că Tăriceanu, judecat pentru mărturie mincinoasă, fabulează, cu rea intenţie. USR nu a cerut nici birou - a primit din oficiu birouri prea mari, o adevărată risipă de spaţiu-, nici maşini cu şofer. Şeful Senatului nu poate produce nicio dovadă pentru că aceasta nu există", scrie Nicuşor Dan, potrivit unui comunicat de presă.

Liderul USR spune şi că liderii de grup, grupurile parlamentare, preşedinţii de comisii şi membrii Birourilor Permanente beneficiază de câte o maşină din oficiu, dar el nu o foloseşte pe cea repartizată.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, acuză USR că ”vrea privilegii” şi că a cerut câte un birou şi maşină cu şofer pentru fiecare senator, în vreme ce reprezentanţii partidului condus de Nicuşor Dan spun că nu au cerut decât şase consilieri pentru a-şi putea desfăşura activitatea la grup, dar că solicitarea lor a fost ignorată.

”Grupul parlamentar al senatorilor USR nu a cerut niciun fel de maşină, niciun fel de şofer, niciun fel de birou. A cerut doar un număr de şase funcţionari parlamentari care se cuvin grupului USR în calitate de grup parlamentar nou creat, aşa cum şi celelalte grupuri parlamentare au un staff tehnic care îi ajută la operaţiunile curente”, a declarat senatorul USR Vlad Alexandrescu.

Fostul ministru al Culturii spune că este surprins de acuzaţiile făcute de Călin Popescu Tăriceanu care, în calitate de preşedinte al Senatului, ”ar trebui să colaboreze cu toate grupurile parlamentare”.

”În momentul de faţă, grupul senatorilor USR este lipsit complet de orice fel de staff, lucrează pe apucate prin priceperea fiecărui senator. Cererea a fost îndrumată către secretarul general care a spus că deocamdată este în atenţie. Aşteptăm şi noi o soluţie”, a adăugat Alexandrescu.

Reacţia lui Vlad Alexandrescu a venit după ce preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a acuzat USR că umblă după privilegii şi că ar fi cerut câte un birou şi câte o maşină cu şofer pentru fiecare dintre senatori. ”Ieri am aflat că preocuparea principală a USR era ca fiecare membru din Senat să capete un birou şi o maşină cu şofer. Partidul antisistem. Văd că s-au integrat. Vorbeau de privilegii, de nu ştiu ce la Parlament, dar vor fiecare maşină cu şofer şi birou. Foarte interesant mi se pare", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.