Nicuşor Dan a afirmat luni seara, întrebat despre procesele pe care le-a intentat Primăriei Capitalei, că în această situaţie e prea puţin relevant ce cred părţile implicate, ci esenţial este ceea ce decide judecătorul sau completul de judecată. El a adăugat că nu va susţine în niciun caz că o autorizaţie este legală, ca vicepreşedinte al Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, iar ca primar general să spună că este nelegală, fiindcă este aceeaşi persoană cu aceeaşi judecată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„E o chestiune simplă asta. Într-un proces părţile au un rol secundar. Singurul care contează e judecătorul. Părţile au doar rolul de a ajuta judecătorul să ia decizia corectă. În momentul în care acţiunea e depusă fiecare îşi face pledoaria lui. Decizia o ia judecătorul, respectiv completul de judecători”, a explicat Nicuşor Dan, întrebat luni seara la postul B1Tv, cum va rezolva problema că el reprezintă şi asociaţiile cu care se judecă PMB, iar acum reprezintă şi Primăria Capitalei.

El a adăufat că nu este atât de relevant ce consideră părţile implicate în proces, ci decizia instanţei contează.

„Dacă judecătorul a fost învestit cu o cerere a Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul în care se spune că o autorizaţie este nelegală, ce spune Asociaţia sau Primăria e mult mai puţin relevant. Dacă el consideră că e nelegală o anulează, dacă el consideră că e legală nu o anulează. Asta e tot. În orice caz nu o să fiu eu, ca vicepreşedinte al Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, am spus e nelegală şi ca primar o să spun e legală. Asta nu se va întâmpla, pentru că sunt aceeaşi o persoană cu aceeaşi judecată”, a conchis Dan.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.