Liderul USR Nicuşor Dan a declarat că este un fapt extraordinar faptul că un partid care a început în februarie 2016 cu 40 de membri fondatori este astăzi a treia forţă politică din România. El le-a cerut reprezentanţilor partidului să rămână în secţii pentru ”a păzi” voturile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este un fapt extraordinar că un partid care a început în februarie 2016 cu 40 de membri fondatori este astăzi a treia forţă politică din România. Este mai mult decât atât. Este o victorie a democraţiei din România, pentru prima oară după Revoluţie un partid format din oameni care nu-am mai facut politică, care îşi lasă deoparte carierele şi timpul petrecut cu familia, pentru prima oară un astfel de partid intră în Parlament”, a spus Nicuşor Dan.

El le-a mulţumit tuturor românilor care au dat votul USR, miilor de oameni care au donat pentru partid, miilor de oameni care au strâns semnături pentru ca USR să poată candida.

”Mandatele noastre în parlament sunt de fapt mandatele lor. În 4 ani nu vom uita cine ne-a trimis în Parlament”, a ţinut să sublinieze liderul USR.

Nicuşor Dan a numit rezultatul USR unul "excepţional". "Pentru un partid care a început de la zero în febraurie 2016 acesta este un rezultat excepţional", a spus el.

Liderul USR a precizat că votul din 11 decembrie este "un început", iar formaţiunea va continua să se comporte aşa cum o face acum în CGMB şi în consiliile de sector din Capitală, "luptându-se cu abuzurile" şi încercând să "împiedice jaful din bani publici".

"Vom fi ceea ce nu a existat până acum: vom fi partenerul cetăţeanului în relaţie cu administraţia publică din România", a mai spus Nicuşor Dan.

El a dat şi un mesaj reprezentanţilor USR din secţiile de votare, rugându-i "să rămână atenţi la numărarea voturilor" şi la orice fel de abatere, subliniind că este "datoria lor să păzească votul pe care l-au dat românii". Un avertisment a fost transmis şi celorlalte partide.

"Orice abatare electorală se pedepseşte foarte grav şi aveţi promisiunea noastră că în caz de ilegaliate vom merge în justiţie până la capăt împotriva oamenilor care le săvârşesc", a spus el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.