Discuţiile de joi seară privind bugetul Capitalei au înregistrat progresele sperate şi am convenit o serie de ajustări la proiectul de buget, ajungând astfel la o formă acceptată de toată lumea, anunţă primarul Capitalei Nicuşor Dan într-o postare pe Facebook, precizând că susţine sporirea solidarităţii în coaliţie, dar şi realism maxim în privinţa chestiunilor dificile. Primarul Capitalei a convocat şedinţa CGMB pentru votarea bugetului, pentru ora 15.30.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Primarul General, Nicuşor Dan, a convocat vineri sedinţa extraordinară de îndată a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pentru aprobarea bugetului propriu al Municipiului Bucureşti pe anul 2021.
Evenimentul va avea loc online, începând cu ora 15.30.
 
Facem precizarea că, în contextul situaţiei generate de răspândirea virusului SARS CoV-2, lucrările sedinţei se vor desfăşura online.
ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Discuţiile de joi seară privind bugetul Capitalei au înregistrat progresele sperate. Am convenit o serie de ajustări la proiectul de buget, ajungând astfel la o formă acceptată de toată lumea.
Sigur, nu e un buget perfect, dar e pasul necesar şi corect pentru a începe investiţiile în Capitală şi pentru a elimina datoriile şi problemele din perioada Firea-PSD. Vom lucra împreună în continuare, inclusiv în perspectiva rectificării din a doua parte a anului, pentru a îmbunătăţi abordarea în chestiunile bugetare”, afirmă Nicuşor Dan.
El subliniază faptul că din caest motiv susţine sporirea solidarităţii în coaliţie, dar şi realism maxim în privinţa chestiunilor dificile.
”Mulţumesc liderilor şi reprezentanţilor USR PLUS, PNL şi PMP pentru contribuţia la găsirea unei soluţii. E posibilă convocarea în următoarele ore a unei şedinţe de Consiliu General, în care vom supune din nou la vot proiectul de buget, cu modificările agreate”, precizează Nicuşor Dan.
PNL şi USR PLUS au avut negocieri miercuri şi joi pentru a debloca votul asupra bugetului Capitalei, respins din cauza opoziţiei consilierilor USR PLUS, care l-au considerat nerealist.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.