Candidatul susţinut de PNL şi USR-PLUS la Primăria Capitalei Nicuşor Dan a afirmat că poza cu edilul general al Capitalei alături de copiii ei în clasă, la deschiderea anului şcolar, este o dovadă că „Firea şi Pandele nu respectă nimic, nici legea, nici pe ceilalţi părinţi”. El a adăugat că Firea, la Primărie, „la fel ca Elena Ceauşescu, le ordonă directorilor să-i ţină trena la prezentarea «măreţelor realizări» ale mandatului său, să o aprobe şi să o aplaude”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Această poză este imaginea privilegiului şi dovada că Firea şi Pandele nu respectă nimic, nici legea, nici pe ceilalţi părinţi. Ei – Firea şi Pandele – au voie să intre în şcoală în plină pandemie, ceilalţi părinţi, nu. Ei au voie să-şi ducă copiii în clasă, ceilaţi părinţi, nu. Cel mai grav însă este că, prin încălcarea discreţionară a normelor sanitare impuse de către autorităţi, familia Firea-Pandele a pus în pericol sănătatea tuturor copiilor din acea clasă. Auto-privilegierea prin abuz de putere este un mod obişnuit de acţiune al actualului primar”, a scris Nicuşor Dan luni pe Facebook. 
 
Acesta a mai spus că Gabriela Firea, până nu demult, nu putea ajunge la Primărie decât cu o coloană cu girofar de la poliţia locală, care să-i deschidă drumul de la Voluntari în Bucureşti
 
„Până nu demult, nu putea ajunge la Primărie decât cu o coloană cu girofar de la Poliţia locală, care să-i deschidă drumul din Voluntari în Bucureşti. La Primărie, la fel ca Elena Ceauşescu, le ordonă directorilor să-i ţină trena la prezentarea «măreţelor realizări» ale mandatului său, să o aprobe şi să o aplaude. Acum, când vrea să aibă parte de momente plăcute în prima zi de şcoală, intră în clasele şcolii, în timp ce părinţii îşi lasă copiii, cu inima strânsă, în faţa porţii”, a adăugat Dan.
 
El a adăugat că „voi, toţi cei care aveţi copii sau nepoţi de şcoală, pe care a trebuit să-i lăsaţi azi la poarta şcolii fiindcă n-aţi avut voie înăuntru, mai priviţi o dată această poză”.
 
„Vă aştept la vot pe 27 septembrie, să-i spuneţi Gabrielei Firea că privilegiul ei de a-şi bate joc de bucureşteni trebuie să ia sfârşit!”, a conchis Nicuşor Dan.
 
Primarul Capitalei Gabriela Firea şi soţul său, primarul oraşului Voluntari Florentin Pandele s-au fotografiat luni cu cei doi fii ai lor într-o sală de clasă, deşi în cele mai multe şcoli nu a fost permis accesul părinţilor. Imaginile, în care niciunul dintre cei patru membri ai familiei Firea-Pandele nu poartă mască, au fost postate de Firea pe contul său de Facebook şi apoi şterse în condiţiile în care a fost criticată de unii dintre cei care i-au accesat pagina.
 
Firea a explicat pentru G4Media că părinţii şi copiii mici au avut voie în şcoală în grupuri de câte 5 pentru a prelua manualele, că era foarte dimineaţă şi că nu a interacţionat cu alţi copii sau părinţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.