Nicuşor Dan a participat, luni, la amplasarea primului cort unde Uniunea Salvaţi România va strânge semnături pentru participarea la alegerile parlamentare din decembrie, precizând că nu a primit o autorizaţie din partea Primăriei Capitalei însă a făcut o cerere în acest sens în urmă cu o lună, iar dacă instituţia nu a răspuns se consideră că a primit o aprobare tacită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urmă cu o lună, pe 26 august, am făcut o cerere la Primăria Capitalei. În primăvară am făcut aceeaşi cerere, ni s-a răspuns în 15 zile şi am început să amplasăm corturile. Acum au trecut deja 30 de zile, nu ni s-a dat niciun răspuns, am tot fost trimişi de la o direcţie la alta a Primăriei Capitalei. Deja a trecut jumătate din termenul de strângere a semnăturilor şi există o interpretare a legii acordului tacit care spune că atunci când ceri ceva unei autorităţi, ea nu-ţi răspunde în termen de 30 de zile, consideri că ţi-a soluţionat în mod pozitiv”, a declarat Nicuşor Dan, preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR).

Nicuşor Dan a făcut parte din echipa care a montat primul cort al USR, amplasat în Piaţa Universităţii, vizavi de esplanada cu statui. În Capitală vor fi 38 de astfel de corturi în care membrii şi simpatizanţii USR le vor cere trecătorilor să semneze pentru susţinerea formaţiunii politice la depunerea candidaturilor pentru Legislativ. 

”Dacă vine Poliţia Locală şi îl demontează, n-o să ne batem cu Poliţia Locală. O să le arătăm şi legea şi cererea pe care am depus-o acum mai bine de 30 de zile Primăriei generale. O să sperăm că ei o să înţeleagă, că o să interpreteze corect legea. Dacă ne vor demonta, vor face un abuz şi ne vom îndrepta împotriva lor în instanţă, în penal, pentru abuz în serviciu”, a mai spus Nicuşor Dan.

Şi în alte oraşe, membrii USR au acuzat că primăriile au blocat autorizaţiile pentru corturile unde vor fi strânse semnături. 

”În Timişoara, Comisia de Avizare a Adunărilor Publice din cadrul Primăriei a decis să refuze amplasarea de corturi de către USR şi să admită doar mobilier urban constând în masă, scaune şi umbrelă. În conţinutul răspunsului primit din partea Comisiei de Avizare a Adunărilor Publice nu există nicio explicaţie şi nu este specificat niciun temei legal care să justifice interzicerea amplasării corturilor”, a spus Nicuşor Dan pe 19 septembrie.

La Braşov, primăria a autorizat campania doar de la 1 octombrie, în condiţiile în care termenul legal pentru depunerea semnăturilor de susţinere de către partide este de 27 octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.