Nicuşor Dan a prezentat miercuri un document intern semnat de primarul general pe 10 august 2018 prin care directorii Primăriei nu au voie să transmită informaţii publice consilierilor general, fără acceptul edilului Gabriela Firea. El spune că „ne-am întors, deci, la epoca cabinetului numărul doi, în care tot ce se întâmpla în ţara asta trebuia să aibă viza de la tovarăşa Elena Ceauşescu”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am spus de mai multe ori în campania aceasta că tot mandatul PSD la Primăria Capitalei a fost o spoială, în care această administraţie nu s-a ocupat de problemele reale ale Bucureştiului, ci a încercat dimpotrivă, pe foarte mulţi bani publici, să prezinte publicului o realitate inventată, în care bucureştenii să constate cât de bine le este, când ei, de fapt, ştiu pe pielea lor că există poluare, că traficul este sufocant, ş.a.m.d. Vă prezint, astăzi, un document intern semnat de primarul general, într-o dată simbolică, 10 august 2018. Acest document spune, nici mai mult nici mai puţin, decât că directorii din Primărie nu au voie să dea informaţii publice consilierilor generali, fără să aibă acceptul primarului general”, a afirmat Nicuşor Dan, miercuri într-o conferinţă de presă.

Candidatul susţinut de PNL şi USR-PLUS la Primăria Capitalei se întreabă cum pot decide consilierii general în numele bucureştenilor dacă nu au acces la informaţiile publice din PMB.

„Ne-am întors, deci, la epoca cabinetului numărul doi, în care tot ce se întâmpla în ţara asta trebuia să aibă viza de la tovarăşa Elena Ceauşescu. Cum este posibil aşa ceva în 2018? Cum pot directorii aceia să aibă iniţiativă? Cum pot consilierii generali să decidă în numele bucureştenilor în mandatul pe care bucureştenii li l-au dat, când ei nu au acces la informaţiile publice din Primărie. Este, deci, o lege a tăcerii pe care Primarul General a impus-o în interiorul Primăriei Generale, tocmai, pentru a proiecta, pe banii noştri, o realitate diferită decât aceea pe care o trăim cu toţii”, a completat Dan.

El a reamintit că a invitat-o pe dezbatere pe Gabriela Firea, însă aceasta nu a vrut să participe. Nicuşor Dan mai spune că nu crede că Firea va veni nici la dezbatera de miercuri de la Realitatea Plus.

„Am adresat mai multe invitaţii către Gabriela Firea. Am răspuns la cel puţin 10 minciuni pe care le-a expus în spaţiul public despre ce aş fi spus eu, am vorbit despre pretinsele realizări cum ar fi: cei 50 de km de conductă înlocuiţi, un miliard de euro fonduri europene atrase şi tot felul de alte bazaconii. O dezbatere publică ar fi fost o oportunitate în care bucureştenii să afle adevărul, prin confruntarea principalilor doi protagonişti la aceste alegeri locale. Gabriela Firea a refuzat. Vă aduceţi aminte tot şirul de discuţii. Mai întâi am invitat-o la televiziune şi a spus: aşteaptă, apoi am vrut să organizăm împreună, în sala de Consiliu, nu a dat, practic, niciun răspuns. A existat, ieri, o invitaţie de la postul B1, nu a venit. Mai este, în seara aceasta, o invitaţie de dezbatere 1 la 1, de la postul Realitatea Tv, unde o să mă duc. M-aş bucura să vină! Nu cred că o să vină. Am vrut să avem această dezbatere, pentru ca bucureştenii să afle realităţile despre oraş, să compare proiectele cu care fiecare din candidaţii, care au şanse să câştige vin. Cred că această dezbatere nu o să aibă loc şi nu din vina mea”, a conchis Nicuşor Dan. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.