Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a declarat, miercuri, la Cotroceni, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, că formaţiunea sa continuă să suţină ideea unei guvernări oneste şi transparente, dar rezultatele alegerilor fac varianta Dacian Cioloş una ”prea puţin probabilă”, astfel că USR este pregătită de opoziţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi dorim pentru România o guvernare onestă, o guvernare transparentă, o guvernare pentru binele comun şi nu pentru binele personal. Dacă acest tip de guvernare nu este posibil, mergem să facem opoziţie pentru binele românilor. Am transmis foarte ferm că USR nu va vota un Guvern format în jurul PSD, nu va vota un Guvern format în jurul lui Liviu Dragnea. Nu este admisibil pentru România ca Guvernul să fie condus de un prim-ministru condamnat penal”, a spus Nicuşor Dan.

Întrebat dacă Dacian Cioloş rămâne opţiunea USR, liderul formaţiunii a confirmat, însă a precizat că rezultatele alegerilor nu sunt favorabile pentru un asemenea proiect.

”Este evident că am spus preşedintelui că am susţinut şi continuăm să susţinem această variantă, numai că rezultatele din numărul de mandate din Parlament fac din această variantă o variantă prea puţin posibilă”, a spus el.

Nicuşor Dan a adăugat că această consultare a fost una ”preliminară”, iar preşedintele Iohannis a transmis că va mai urma o rundă după convocarea Parlamentului, după care va fi desemnat şi premierul.

Liderul USR a mai spus că preşedintele Iohannis i-a felicitat pentru intrarea în Parlament.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.