Nicuşor Dan precizează că a plecat din USR prin demisie, în iunie 2017, iar cei care au contestat congresul formaţiunii din octombrie acelaşi an nu ştiau că acest lucru va avea impact acum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am plecat din USR prin demisia semnată la 1 iunie 2017. Din acel moment nu am mai avut vreo responsabilitate în numele USR, cu atât mai puţin responsabilitatea de a opera modificări în Registrul Partidelor în numele USR”, precizează Nicuşor Dan pe pagina sa de Facebook.

El aminteşte că, timp de cinci luni, USR a avut un preşedinte interimar, Elek Levente, astfel că nu înţelege de ce acesta nu figurează ca preşedinte în Registrul Partidelor Politice, după demisia lui.

Nicuşor Dan mai menţionează că interpretarea care circulă în spaţiul public „congresul din octombrie 2017 a fost contestat de fidelii lui Nicuşor Dan” lasă să se înţeleagă că membrii USR care au contestat congresul ar fi dirijaţi de el.

Fostul preşedinte USR face câteva precizări.

„Am considerat şi consider că în octombrie 2017 congresul USR a fost viciat prin anularea alegerilor delegaţilor Municipiului Bucureşti la Congres şi refacerea alegerilor pe alt sistem de vot. Este singura critică pe care am adus-o USR-ului în doi ani de când am plecat din partid”, afirmă Nicuşor Dan.

„Membrii USR care au contestat congresul sunt oameni maturi care şi-au exercitat un drept constituţional. Înainte de Congres au solicitat o mediere juridică la o casă de avocatură externă, pentru a evita litigiul în instanţă, dar au fost refuzaţi. Au contestat acum un an şi jumătate, nu îşi închipuiau că cererea va avea impact acum. Nu este în niciun caz vina lor că litigiul în instanţă a durat un an şi jumătate”, încheie Nicuşor Dan.

Înscrierea alianţei electorale Alianţa 2020 USR - PLUS pentru alegerile europarlamentare din 26 mai a fost respinsă de Biroul Electoral Central. Liderul PLUS Dacian Cioloş a afirmat că este o insultă la adresa electoratului şi un act nedemocratic total şi a avertizat că cele două partide vor face demersurile necesare şi vor protesta "până când acest act nedemocratic şi ilegal va fi îndreptat".
 
Potrivit deciziei BEC, în Registrul partidelor politice figurează că Nicuşor Dan este preşedintele USR, iar Raluca Daneş este preşedintele PLUS.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.