Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, acuză, luni seară, consilierii generali ai PSD şi pe unii ai USR de iresponsabilitate, întrucât rectificarea de buget necesară pentru absorbţia fondurilor europene pentru tramvaie nu a trecut la vot. Există riscul ca banii să fie pierduţi, aşa că angajaţii primăriei caută soluţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Colegii din executiv au lucrat toată după-amiaza ca să găsească o soluţie după votul nefericit de azi din Consiliul General pe absorbţia primei tranşe de 260 milioane de lei, bani europeni, pentru 100 de tramvaie, contract aflat în execuţie. O modificare în finanţarea prin Ministerul Dezvoltării (care a făcut eforturi să strângă banii la sfârşit de an) necesita o rectificare minoră a bugetului Municipalităţii, care să fie votată de Consiliul General. PSD nu a participat la şedinţă, iar o parte din consilierii USR nu au votat rectificarea. Astfel, rectificarea nu a trecut la vot”, a scris, luni seară, pe Facebook, Nicuşor Dan.  

Acesta anunţă că exista riscul ca finanţarea europeană să fie reziliată sau cel puţin întârziată 2-3 luni, cu complicaţii administrative pentru Minister şi pentru Primărie.  

”Primăria urma să plătească în plus penalităţi furnizorului pentru întârziere la plata facturilor emise. Pare că executivul din Primărie a găsit soluţia alternativă, vom avea confirmarea mâine. Asta nu şterge iresponsabilitatea acţiunii de azi a consilierilor care au lipsit sau care nu au votat”, a mai scris Nicuşor Dan.  

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.