Primul ministru Nicolae Ciucă afirmă că România poate primi refugiaţi din Ucraina într-un ritm de 2000 de persoane pe oră, în unele puncte de trecere a frontierei, dacă va fi cazul, el subliniind că numărul de oameni care pot intra în ţară dinspre Ucraina depinde de situaţia din ţara vecină. Acesta a precizat că un coridor pentru refugiaţi va deveni operaţional prin Republica Moldova, luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Premierul Nicolae Ciucă afirmă că în România intră aproximativ 400-500 de refugiaţi pe oră, însă autorităţile sunt pregătite să primească un flux de câteva ori mai mare. 
 
„Vârful este foarte greu de estimat când va fi. Suntem pregătiţi în anumite puncte să preluăm şi 2000 (de refugiaţi pe oră – n.r.). Totul depinde de ce se întâmplă în Ucraina, totul depinde dacă se ţin de cuvânt şi într-adevăr creează acele coridoare verzi prin care le permit civililor - deocamdată nu s-a întâmplat chestiunea aceasta decât pe o perioadă foarte scurtă de timp – iar noi lucrăm cu instituţiile din Republica Moldova pentru crearea unui coridor în interiorul Republicii Moldova, astfel încât pe acel coridor să asigurăm un flux coerent”, a explicat duminică seară, la Digi 24, premierul Nicolae Ciucă. 
 
Acesta a adăugat că cel mai probabil luni coridorul pentru refugiaşi va deveni operaţional în Republica Moldova.
 
Primul ministru a menţionat că, pe lângă transporturile cu ajutoare trimise până în prezent în Ucraina, duminică seară autorităţile române au aprobat în cadrul CNSU acordarea a aproximativ 50 de tone de alimente şi apă pentru Ucraina.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.