Peşedintele PNL, Nicoclae Ciucă, aflat în vizită în Republica Moldova, a adus un omagiu poetului Grigore Vieru şi a primit de la fiul acestuia o ediţie de colecţie de poezii, dar şi un manuscris original.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mi-am început vizita la Chişinău cu un omagiu adus marelui poet Grigore Vieru, a cărui memorie va rămâne veşnic vie prin opera sa. Creaţiile sale ne vorbesc şi astăzi despre cele mai importante valori pe care le avem: iubirea de neam şi de patrie. Alături îi stau acum Doina şi Ion Aldea Teodorovici - voci emblematice care au devenit simboluri ale renaşterii naţionale a Republicii Moldova. Să îi păstrăm mereu în amintire ca repere culturale şi artistice de mare preţ”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Nicolae Ciucă.

Liderul PNL s-a întâlnit cu fiul marelui poet: ”Îi mulţumesc fiului lui Grigore Vieru pentru darul de suflet primit astăzi, un manuscris original al maestrului - scris în 1971, în oraşul ucrainean Truskaveţ - şi o ediţie limitată de poezii, pe care am promis că le voi dona Senatului, pentru a fi puse la loc de cinste în expoziţie”.

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă se află, sâmbătă, în Republica Moldova, alături de prim-vicepreşedintele Rareş Bogdan şi de fostul premier Theodor Stolojan. Pe agenda de lucru se află o întâlnire cu membrii şi susţinătorii PNL Moldova.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.