Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri la Piatra Neamţ, că sondajele efectuate la nivelul fiecărui partid ar arăta că peste două treimi dintre români ar dori ca numărul alegerilor de anul viitor să fie redus. Liderul liberalilor a mai precizat că „nu ne permitem să pierdem un an de zile în tot acest ansamblu în care trebuie să gestionăm fondurile din PNRR, fodurile din cadrul anual multifinanciar” şi „chiar dacă este an electoral, nu înseamnă că lăsăm totul deoparte şi ne ocupăm doar de alegeri”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Atunci când am discutat comasarea alegerilor nu am făcut-o voluntar, ci am avut în vedere că în urma sondajelor efectuate la nivelul fiecărui partid şi ştim toţi partenerii din coaliţie că peste două treimi dintre români văd anul 2024 cu cinci runde de alegeri ca fiind unul cât se poate de aglomerat şi, cum vă spuneam, această proporţie de peste două treimi este de acord ca numărul de alegeri să fie redus. Şi atunci căutăm împreună soluţii pentru ca cel puţin două dintre ele să poată fi comasate şi măcar să reducem cu un rând de alegeri. Ţinând cont de perioada de campanie, ţinând cont de intervalul dintre alegeri, perioada în care în loc să ne ocupăm de ceea ce înseamnă componenta executivă va fi o campanie politică şi nu ne permitem să pierdem aproape un an de zile în tot acest ansamblu în care trebuie să gestionăm fondurile din PNRR, fondurile din cadrul anual multifinanciar şi desigur ceea ce avem în programul de guvernare. Chiar dacă este an electoral, nu înseamnă că lăsăm totul deoparte şi ne ocupăm doar de alegeri”, a afirmat Nicolae Ciucă, vineri la Piatra Neamţ, după o vizită la SC Merlins Beverages.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.