Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat miercuri, despre demisia lui Florin Cîţu din grupul parlamentar al PNL, în urma scandalului legat de achiziţia de vaccinuri din pandemie, că este o chestiune de onoare şi speră să se ducă până la sfârşit. Liderul PNL a admis că există o problemă de imagine, şi a precizat că PNL va vota pentru ridicarea imunităţii parlamentare în cazul lui Cîţu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este o chestiune pe care am discutat-o în prima zi cu domnul Florin Cîţu şi consider că este o chestiune de onoare. Onoarea este personală şi sper să se ducă până la sfârşit. (..) V-am spus, cum o consider, cum o văd încă o dată, este doar o chestiune de onoare care nu ţine doar de persoana cuiva anume, indiferent cum se numeşte şi ce funcţie are, este o chestiune care lasă avantajele sau aspectele personale de-o parte şi trebuie să vadă interesul partidului”, a precizat preşedintele PNL, la Senat, despre o demisie a lui Florin Cîţu din grupul parlamentar al PNL, în urma ridicării imunităţii în scandalul achiziţiei de vaccinuri.

Nicolae Ciucă a fost întrebat dacă dăunează acum această problemă a lui Florin Cîţu imaginii partidului. ”Florin Cîţu a fost preşedintele PNL, este membru al Partidului Naţional Liberal şi sigur că există o problemă de imagine, dar PNL, aşa cum a procedat de fiecare data, deci şi în această situaţie, va vota pentru ridicarea imunităţii parlamentare astfel încât să lăsăm justiţia să-şi facă datoria”, a spus Ciucă.

Întrebat ce va face dacă acesta nu va demisiona, Nicolae Ciucă a spus: ”Dacă nu va renunţa la această situaţie, este un subiect de analiză la nivelul conducerii partidului şi a Biroului Politic National, la nivelul grupului senatorilor PNL, pe care o vom lua ulterior. Discutăm toate aceste chestiuni, le analizăm şi luăm decizia”.

Despre o posibilă implicare a comitetului existent la acea vreme pe zona de vaccinare, în achiziţia de vaccinuri, Nicolae Ciucă a spus că structura nu a avut niciun fel de atribuţii în acest caz.

Absolut deloc, CNCAV, la vremea respectivă nu a făcut altceva decât să coordoneze derularea vaccinului propriu-zis şi evidenţa populaţiei vaccinate, nu a avut niciun fel de implicare în acest proces ( de achiziţie de vaccinuri, nr) şi nici nu avea cum”, a explicat Ciucă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.