Premierul Nicolae Ciucă a declarat luni, în deschiderea şedinţei de guvern, că în deplină responsabilitate a liderilor coaliţiei, a Guvernului şi în deplin dialog cu sindicatele, cu reprezentanţii profesorilor, părinţilor, elevilor, au considerat că este absolut necesar să încheie acest conflict de muncă din educaţie, pentru a se încheia anul şcolar şi să se desfăşoare Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul. Şeful Executivului a mai spus că Guvernul va adopta Ordonanţele de urgenţă, una care vizează creşterile salariale de la bugetul de stat şi una care priveşlte alocarea fondurilor necesare pentru formarea profesională, bani care vi fi pe liniile de finanţare europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

”Cum am agreat cu liderii sindicatelor din educaţie, astăzi, pe baza discuţiilor de ieri şi a angajamentelor tuturor părţilor implicate în soluţionarea conflictului de muncă, am decis la nivelul coaliţiei şi în deplin consens cu liderii de sindicat ca odată ce avem răspunsul scris din partea dumnealor legat de revenirea la clasă a tuturor dascălilor, vom adopta şi ne vom ţine de cuvânt, cum am făcut-o şi până acum, prin adoptarea Ordonanţei de urgenţă cu elementele de conţinut, aşa cum au fost ele agreate cu sindicatele”, a anunţat premierul.

”Ca atare, coaliţia de guvernare, guvernul pe care îl conduc, au asumat cu maximă responsabilitate, pentru interesul public, pentru rezolvarea problemelor din sistemul de educaţie şi încă o dată subliniez că sunt probleme care s-au acumulat în ani foarte mulţi. Nu vreau să dau vina pe o anume moştenire dar adevărul acesta este, în atâţia ani de zile s-au strâns o serie întreagă de neajunsuri, o serie întreagă de probleme care trebuie rezolvate şi în deplină responsabilitate a liderilor coaliţiei, a Guvernului şi în deplin dialog cu sindicatele, cu reprezentanţii profesorilor, părinţilor, elevilor, am considerat că este absolut necesar să încheiem acest conflict de muncă şi să asigurăm dascălilor şi întregului sistem de educaţie, părinţilor, elevilor, soluţia prin care să putem să încheiem anul şcolar, să se deruleze Evaluarea Naţională şi desigur examenul de Bacalaureat”, a mai spus premierul.

Nicolae Ciucă a anunţat că în acest moment vor adopta Ordonanţele de urgenţă, una care vizează creşterile salariale de la bugetul de stat şi alocarea fondurilor necesare pentru formarea profesională, bani care vi fi pe liniile de finanţare europeană.

”În felul acesta, subliniez încă o dată că acest guvern de coaliţie a asigurat, începând cu sfârşitul anului 2021 (..) o finanţare de 8 miliarde de lei, faţă de finanţările cuvenite pentru 2021 şi 2022. La acestea se adaugă sumele de bani pe care le alocăm prin această Ordonanţă de urgenţă, de aproximativ 3 miliarde de lei”, a afirmat Ciucă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.