Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri că Executivul a asigurat o creştere a bugetului pe cercetare-inovare de aproximativ 70% şi, în felul acesta, a solicitat ministruui Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, ca în şedinţa de guvern de astăzi să prezinte un plan al modului în care concretizăm toată munca din domeniul cercetării şi inovării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La finele anului 2022 am avut o discuţie şi un angajament cu ministrul digitalizării ca, în interiorul ministerului, să se identifice acele soluţii, prin care, într-adevăr, să punem în valoare domeniul cercetării şi inovării. Am asigurat o creştere a bugetului pe cercetare-inovare de aproximativ 70% şi, în felul acesta, am solicitat domnului ministru ca în şedinţa de guvern de astăzi să ne prezinte un plan al modului în care concretizăm toată munca din domeniul cercetării şi inovării”, a spus premierul. El a precizat că ”este un domeniu căruia îi acordăm atenţie maximă, conştientizând efectele pe care cercetarea şi inovarea le-a produs în economiile puternice ale lumii şi, desigur, deschizându-ne către partea de colaborare şi de contribuţie a noastră la tot ceea ce înseamnă concretizarea rezultatelor cercetării şi inovării în economia românească”. ”Ca atare, domnule ministru, aşteptăm să vedem obiectivele din planul dumneavoastră”, a spus Nicolae Ciucă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.