Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a prezentat luni elementele fundamentale pe care PNL le-a susţinut şi continuă să le susţină pentru angajarea acestei răspunderii Guvernului, şi anume menţinerea cotei unice de impozitare şi a cotei de impozitare la dividente la 8%, iar la nivelul întregii structuri guvernamentale să fie identificate acele măsuri prin care marile companii să plătească impozit pe profitul realizat în ţara noastră. Preşedintele PNL a precizat că în şedinţa conducerii partidului a fost un vot pentru angajarea răspunderii Guvernului, cu repectarea principiilor pe care PNL le-a enunţat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Subiectul care este de interes major pentru toată lumea este cel al angajării răspunderii guvernamentale pe măsurile de reducere a cheltuielilor şi măsurile fiscale. Am avut discuţii şi am prezentat elementele fundamentale pe care PNL le-a susţinut şi continuă să le susţină pentru angajarea acestei răspunderi. Elementele fundamentale sunt trei, anume reducerea cheltuielilor bugetare, reducerea evaziunii fiscale şi măsurile fiscale. Complementar la acestea, în detaliu, desigur PNL a susţinut şi continuă să susţină menţinerea cotei unice de impozitare, va continua să susţină întreprinzătorii privaţi, mediul economic, tot ceea ce înseamnă investiţii prin menţinerea cotei de impozitare la dividente la 8%. De asemenea, PNL susţine menţinerea actualei cote la TVA şi susţinem ca la nivelul întregii structuri guvernamentale să fie identificate acele măsuri prin care marile companii să plătească impozit pe profitul realizat în ţara noastră”, a spus preşedintele PNL după şedinţa conducerii partidului.

Nicolae Ciucă a precizat că, de asemenea, liberalii susţin ca la nivelul profesiilor liberale şi a PFA să se impună un plafon pentru CASS.

”Am discutat cu toţi cei care au cunoaştere în domeniul economic, bugetar-fiscal, că dincolo de aceste măsuri avem nevoie de un alt pachet prin care să susţinem măsuri de investiţii, de creştere economică în ţara noastră. Sunt trei linii pe care putem să lşe abordăm - facilităţi fiscale, facilităţi pentru utilităţi şi ajutor de stat personalizat pentru investiţiile care depăşesc suma de 50 de milioane de euro. Am discutat onest, realist toate aceste probleme. (..) În momentul de faţă, avem nevoie ca prin aceste colectări la buget să putem asigura banii necesari pentru cofinanţarea proiectelor deja demarate”, a mai spus Ciucă. 

”Avem nevoie de fonduri să putem să susţinem plata pensiilor şi a salariilor”, a mai arătat preşedintele PNL, el arătând că a fost o discuţie agreată la nivelull coaliţiei cu premierul Marcel Ciolacu ca ”toate aceste măsuri să nu impacteze, să afecteze în vreun fel veniturile popuiaţiei”. 

”Avem nevoie de aceste fonduri pentru a duce mai departe proiectele pe care le-am asumat în modernizarea, în transformarea sistemului medical, a sistemului educaţiei, avem nevoie de bani pentru a asigura plata salariilor la profesori”, a completat Ciucă.

Preşedintele PNL a anunţat că luni după-amiază va avea loc o şedinţă a coaliţiei în care se vor agrea toate aceste aspecte. 

”Este obligatoriu ca prin măsurile pe care le luăm să asigurăm o coerenţă a absorbţiei fondurilor europene, atât pe linia fondurilor structurale cât şi a celor provenite din PNRR, avem nevoie să convingem investitorii străini de stabilitatea cadrului fiscal bugetar din România şi faptul că România are potenţial şi oportunităţi de investiţii”, a afirmat Ciucă.

El a  menţionat că ţara noastră în momentul de faţă a reuşit o creştere economică, între primele ţări cu creştere economică, la finele primei jumătăţi a acesdtui an are cea de-a doua cea mai mare creştere eocnomică şi sunt obligaţi să asigure stabilitatea cadrului financiar bugetar şi continuarea dezvoltării economiei.

Întrebat dacă s-a agreat renunţarea la cota de TVA de 5% şi 9%, liderul PNL a spus: ”În acest moment am agreat că sunt o serie de produse şi servicii la care se menţin cotele de TVA diferenţiate, nu suntem singura ţară din Europa şi am convenit în coaliţie, am discutat şi cu ministrul Finanţelor, menţinem pentru anumite bunuri şi servicii cote diferenţiate de TVA”. 

”A fost vot pentru angajarea răspunderii Guvernului, cu repectarea principiilor pe care PNL le-a enunţat şi pe care le-am susţinut de fiecare dată”, a mai spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.