Premierul Nicolae Ciucă a anunţat înfiinţarea unui comitet interministerial care se va ocupa de efectele în agricultură ale secetei pedologice, acesta urmând să găsească măsurile care pot fi luate atât din fonduri guvernamentale, cât şi din cele europene, pentru dezvoltarea sistemelor de irigaţii şi pentru sprijinirea fermierilor afectaţi de secetă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Nicolae Ciucă a afirmat, vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că din acest comitet vor face parte şase ministere. 
“Am avut o discuţie cu domnul ministru Daea, miercuri, în şedinţa de Guvern şi, după ce am analizat, am luat decizia ca începând de săptămâna viitoare să înfiinţăm un comitet interministerial care se va ocupa de tot ceea ce înseamnă efectele şi impactul în agricultură a schimbărilor climatice şi, aşa cum am scos în evidenţă efectele pe care le produce seceta pedologică. În acest sens, următoarele ministere vor face parte din Comitetul interministerial: Ministerul Agriculturii, Ministerul Mediului, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ministerul Finanţelor, Ministerul Economiei şi Ministerul Antreprenoriatului, IMM urilor”, a transmis premierul.
El a adăugat că acest comitet interministerial va avea în plan şi dezvoltarea capacităţilor de producţie în industria agroalimentară.  
“În felul acesta dorim ca, pe de o parte, să identificăm măsurile pe care putem să le luăm atât din fonduri guvernamentale, de la bugetul de stat, cât şi din fonduri europene, pentru dezvoltarea sistemelor de irigaţii, pentru sprijinul fermierilor care sunt afectaţi de efectele secetei şi, desigur, dezvoltarea capacităţilor de producţie în industria agroalimentară astfel încât să putem să dezvoltăm capacităţi de producţie care să asigure valoare adăugată mai mare”, a explicat Nicolae Ciucă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.