Forurile statutare de conducere ale USR şi PNL urmează să valideze sâmbătă candidaţii partidelor pentru primăriile de sector. Astfel, USR ar urma să primească sectoarele 1 şi 2, PLUS - Sectorul 4, iar PNL va avea candidaţi la primăriile sectoarele 3, 5 şi 6, au declarat surse politice, pentru News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Clotilde Armand va fi candidatul USR la Primăria Sectorului 1, iar Radu Mihaiu la Primăria Sectorului 2. Din partea PLUS, la Sectorul 4 va candida Simona Spătaru, conform surselor citate.

Sursele politice au mai spus, pentru News.ro, că PNL încă nu a decis pe cine va nominaliza la Primăria Sectorului 3, însă pentru Primăria Sectorului 5 îl are candidat pe Cristian Băcanu, iar pentru cea a Sectorului 6 pe Ciprian Ciucu.

Iniţial pentru Sectorul 3 candida Ana Ciceală (USR), însă în urma negocierilor celor două partide, va fi un candidat liberal.

Ana Ciceală i-a reproşat lui Dan Barna că a făcut negocieri cu Ludovic Orban pentru a fi pus un alt candidat la Primăria Sectorului 3, fără să informeze Biroul Naţional al partidului. În replică, Dan Barna s-a răstit la Ana Ciceală şi i-a spus să înceteze cu ipocrizia, potrivit unei înregistrări audio a unei şedinţe a USR prezentată de PS News.

Biroul Permanent Naţional al PNL se va reuni sâmbătă de la ora 09.00 pentru a valida candidaţii la alegerile locale din 27 septembrie. 

„Am discutat mai multe subiecte. În primul rând am luat decizia de convoca Biroul Politic Naţional al PNL sâmbătă dimineaţă pentru a definitiva toate candidaturile. De asemenea, până sâmbătă fiecare filială judeţeană are obligaţia de a definitiva candidaţii la toate primăriile din judeţul respectiv. BPN validează candidaţii la preşedintele Consiliului Judeţean şi la primăria municipiului reşedinţă de judeţ”, a anunţat luni Ludovic Orban.

El a explicat că BPN va valida toate candidaturile inclusiv pentru cele şase judeţe unde încă mai sunt în desfăşurare discuţii, precum şi pentru sectoarele Capitalei.

Şi Biroul Naţional al USR va avea sâmbătă şedinţă, de la ora 10.00, pentru a valida din candidaţii la alegerile locale.

Liderul USR Dan Barna a afirmat, într-un interviu acordat luni la Adevărul Live, în legătură cu negocierile pe care le-a avut cu Ludovic Orban privind posibile candidaturi comune la primăriile de sector, că a solicitat să fie luaţi în calcul candidaţi integrii, care nu au legătură cu PSD. El a precizat că USR nu ar susţine candidatura liberalului Dan Cristian Popescu la Primăria Sectorului 2.

În ceea ce priveşte primăria Sectorului 5, Dan Barna a spus că, indiferent dacă va fi candidat al USR-PLUS sau al PNL, USR nu va susţine o candidatură a lui Dan Croitoru (ex-ALDE).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.