Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a declarat joi, după şedinţa de Guvern, despre indexarea alocaţiilor cu rata inflaţiei, anul viitor, că asumându-şi această Strategie naţională pentru protecţia şi promovarea drepturilor copilului, crede că va fi o prioritate pentru Guvern ca toate ţintele asumate să fie şi realizate, inclusiv în ceea ce priveşte alocaţiile copiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a fost întrebată dacă există garanţia că anul viitor alocaţiile pe care le primesc copiii vor fi indexate cu inflaţia, aşa cum prevede legea. 

”Asumându-ne această Strategie, cred că va fi o prioritate pentru Guvernul României ca toate ţintele asumate să fie şi realizate”, a spus ministrul Familiei. 

Natalia Intotero a precizat, despre o posibilă îngheţare a acestei majorări: ”Copiii trebuiie să fie o prioritate pentru orice ţară, inclusiv pentru România. Demersurile care s-au făcut în ultimul timp a demonstrat, prin tot ceea ce înseamnă proiecte, care s-au realizat sau se vor realiza, atât cu finanţare de la bugerul de stat cât şi din fonduri europene, că va fi o prioritate fiecare copil al ţării noastre şi în egală măsură şi aceste alocaţii”. 

Intotero a precizat că miercuri au trecut prin Parlamentul României o iniţiativă legislativă prin care dau posibilitatea tinerilor instituţionalizaţi, ei făcând parte din această categorie vulnerabilă, să beneficieze de ajutor din partea statului, respectiv acea sumă de peste 2.800 de lei, chiar dacă nu urmează o formă de învăţământ la zi.

”Sunt acceptate şi formele de învăţământ de frecvenţă redusă sau la distanţă, pentru cei care au peste 18 ani şi care optează să îşi continue studiile până la vârsta de 26 de ani”, a subliniat Intotero. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.