Fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui a acuzat că, în plină criză, guvernul Ciucă-Ciolacu-Iohannis i-a încărcat pe angajaţii şi antreprenorii din România cu creşteri de taxe şi impozite. Unele au intrat în vigoare la 1 august 2022, altele urmează la 1 ianuarie 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

USR s-a opus în Parlament oricărei creşteri de taxe, dar coaliţia PSD-PNL-UDMR nu este interesată de bunăstarea românilor, ci doar de buzunarele proprii şi ale clientelei de partid, mai arată comunicatul de presă al formaţiunii.

În Comisiile de buget-finanţe şi pentru muncă, USR a depus peste 50 de amendamente pentru ca taxele românilor să nu fie majorate în plină criză, dar toate au fost respinse de PSD-PNL-UDMR.

Inclusiv cele de eliminare a supraimpozitării contractelor cu normă parţială de lucru, măsură aberantă impusă de PSD-PNL-UDMR care a făcut să dispară din economie zeci de mii de contracte şi, implicit, a lăsat fără venituri zeci de mii de români şi familiile lor.

„De astăzi, Partidul Naţional Liberal a devenit Partidul Naţional Laş. Pentru că partidul domnilor Ciucă şi Iohannis au susţinut creşteri de taxe şi sărăcirea românilor. Că tot s-au dovedit atât de democraţi când Klaus Iohannis l-a pus cu degetul pe Florin Cîţu la conducerea partidului şi, apoi, pe generalul Ciucă. Cât despre PSD, să nu uităm ce spunea Marcel Ciolacu, în luna mai 2022. «Nu dorim taxe noi sau măriri de taxe şi impozite mai ales într-o perioadă de criză». Legea de aprobare votată astăzi exact asta face: aduce creşteri de taxe şi impozite pentru români într-o perioadă de criză. Este o ruşine ceea ce au votat astăzi în Parlamentul României”, a afirmat Cristina Prună, deputat USR, conform sursei citate.

„Ordonanţa aprobată astăzi în Parlament de PSD, PNL şi UDMR reprezintă creşteri semnificative de taxe, deşi, mult timp, ni s-a spus că nu vor creşte taxele în România. Dincolo de aberaţia munceşti 2 ore, plăteşti ca pentru 8 ore, adică suprataxarea contractelor part-time, ordonanţa aprobată astăzi dublează impozitarea pentru persoanele fizice autorizate şi persoanele cu activităţi independente, dă o mare lovitură microîntreprinderilor, mai bate un cui în coşciugul Pilonului II de pensii prin impozitarea dividendelor deponenţilor şi descurajează contribuţiile la Pilonul III, prin limitarea beneficiilor extrasalariale la o treime din salariu. După ce au explodat cheltuielile statului, PSD şi PNL cresc acum, din nou, taxele şi impozitele ca să susţină acele cheltuieli. Nu fac decât să pună poveri suplimentare pe spatele românilor, ca să-şi susţină privilegiile, pensiile speciale, sinecurile şi aşa mai departe”, declară Claudiu Năsui, deputat USR şi fost ministru al Economiei, mai indică sursa citată.

„În loc să pună noi biruri pe românii care muncesc – angajaţi sau antreprenori, coaliţia sărăciei trebuia să reducă impozitarea muncii. Prin adoptarea – chiar şi graduală – a Zero taxe pe salariul minim, măsură propusă de USR, toţi salariaţii ar fi rămas cu mai mulţi bani în buzunar, ceea ce le-ar fi permis să facă faţă mai uşor crizei facturilor, inflaţiei galopante şi creşterilor de rate la bănci”, mai arată comunicatul de presă al USR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.