Fostul premier Adrian Năstase comentează, pe blog, veştile despre starea de sănătate a Regelui Mihai, declarând-se "întristat", şi povesteşte cum, în calitate de ministru la acea vreme, l-a trimis pe directorul său de Cabinet încă din 1991 în Elveţia pentru a pregăti vizita Majtestăţii Sale în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"M-au întristat veştile despre starea de sănătate a Regelui Mihai. Aveam senzaţia unei eternităţi paralele, care veghează. Am uitat că şi el este un om", scrie Năstase, pe blogul său personal.

Fostul premier spune că l-a întâlnit în mai multe rânduri pe Rege şi povesteşte cum, în 1991, a pregătit, din calitatea sa de ministru de Externe, vizita acestuia la Bucureşti.

"Încă din iulie 1991 însă, directorul meu de cabinet, ambasadorul Chebeleu, a mers la Versoix, unde a fost primit de Rege şi unde au fost iniţiate contactele pentru a reglementa relaţiile sale cu noile autorităţi. Nu pot să uit contribuţia sa deosebită la intrarea în NATO şi în UE, contactele cu familiile regale din Europa pentru realizarea unor interese naţionale", mai spune Năstase.

În final, fostul premier îi urează Regelui "multă sănătate".

Regele Mihai a decis să se retragă din viaţa publică, după ce a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant şi leucemie cronică şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale, Casa Regală urmând să fie reprezentată în toate acţiunile publice de către fiica sa Margareta.

Anunţul a fost făcut, miercuri, de Andrew Popper, şeful Casei Majestăţii Sale Regele, după a cincea sesiune a Consiliului Regal, desfăşurat în perioada 1 - 2 martie, în Elveţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.