Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Marian Munteanu a declarat, luni, la B1, că nu a semnat declaraţia de integritate a PNL, deşi săptămâna trecută, după şedinţa PNL Sector 1, afirma că a semnat, pe lângă adeziunea la partid, şi declaraţia de integritate, obligatorie pentru toţi candidaţii formaţiunii la locale şi a adăugat, despre Alianţa România Curată, că nu recunoaşte oricui dreptul de a fi evaluat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă a semnat declaraţia de integritate, pe care toţi candidaţii PNL trebuie să o semneze, aşa cum a stabili conducerea PNL Bucureşti, Marian Munteanu a spus: ”Nu, aia o să o semnez. Urmează, e un ceremonial, o să participe toţi candidaţii, bănuiesc că va fi ceva festiv, pentru a se prezenta şi programul”. 

Munteanu a precizat că va semna fără emoţii acest document. 

Candidatul PNL s-a referit şi la iniţiativa României Curate privind această declaraţie de integritate. 

”Ştiu că au venit nişte domni la mine, că, domnule, este o organizaţie, cu România Curată, cu cod de integritate, pe care eu trebuie să îl semnez. Domnule, în primul rând, eu nu recunosc oricui capacitatea şi dreptul să mă evalueze. Acum, dacă se adună patru, cinci oameni în sală, să îmi dea mie un exemplu...”, a spus Munteanu. 

Întrebat dacă PNL are dreptul să îl evalueze, Munteanu a replicat: ”PNL este un partid politic şi are reguli interne pe care trebuie să le respecţi când intri acolo. În PNL există asemenea reguli. Dar acum, să nu vină chiar oricine, aşa, să te tragă de mâini... Eu nu vreau să mă înscriu în ONG-urile lor”. 

Marian Munteanu a mai spus că va depune candidatura zilele următoare. ”Se strâng semnături, să se ajungă la o cifră..” a spus Munteanu, precizând că încă nu ştie câte semnături a strâns PNL, dar crede că ”s-a depăşit deja un pic”. 

Declaraţia lui Marian Munteanu vine în contradicţie cu afirmaţia pe care o făcea, vinerea trecută, despre semnarea Declaraţiei de Integritate. El declara, la sediul PNL Sector 1, unde avusese loc şedinţa în care s-a validat candidatura sa, că a semnat atât adeziunea la partid cât şi declaraţia de integritate.

"Eu sunt în acest moment candidat independent la Primăria Generală pe listele PNL şi am semnat adeziunea necesară la PNL", spus Marian Munteanu. 

 Declaraţia de integritate propusă de România Curată cuprinde mai multe criterii de integritate pe care candidaţii trebuie să le îndeplinească.

Astfel, candidaţii declară, pe proprie răspundere, că nu sunt şi nu au fost implicaţi în comiterea de infracţiuni sau cazuri de corupţie, nu au fost condamnaţi şi nici nu sunt trimişi în judecată pentru astfel de fapte; nu sunt şi nu au fost implicaţi în obţinerea unor avantaje (ne)patrimoniale nejustificate şi nici în cazuri de conflict de interese; nu sunt şi nu au fost implicaţi în migraţii politice/ traseism, nici în comportamente de încălcare a moralei publice în exercitarea unor funcţii publice; nu sunt şi nu au fost implicaţi în promovarea unor valori, poziţii sau proiecte care contravin statului de drept; nu au ocupat funcţii de conducere în fostul PCR, nu au fost informatori şi nu au făcut parte din fosta Securitate, nu sunt şi nu au fost ofiţer, agent sau angajat/colaborator în orice formă în actualele servicii secrete; nu au promovat şi nu promovează discurs discriminatoriu, bazat pe ură.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.