Marian Munteanu a declarat, miercuri, după retragerea candidaturii, că toate acuzaţiile care i s-au adus vor fi demontate şi că vor fi surprize mari şi foarte neplăcute pentru cei care l-au acuzat, precizând că se va afla ”ce s-a întâmplat cu CNSAS-ul, cine a lucrat, cum a lucrat”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marian Munteanu a spus, după ce a anunţat că nu va mai candida la Primăria Generală că acuzaţiile ce i s-au adus în ultima săptămână vor fi dovedite, în perioada următoare, ca neadevărate. ”Nu mi-e teamă de nimic. Tot ce s-a spus împotriva mea, va fi demontat şi dovedit. Să nu creadă că au scăpat de mine”, a spus Munteanu.

Marian Munteanu a susţinut că nu a colaborat cu Securitatea în perioada regimului comunist. ”De câte ori să vă spun? Spun asta de o viaţă întreagă. Dimpotrivă, spre deosebire de cei care vociferează şi fac pe marii lideri ai democraţiei, eu am luptat împotriva Securităţii şi în momentul în care era greu să lupţi”, a spus Munteanu. 

El a adăugat că a riscat să fie pedepsit pentru poziţiile sale anticomuniste: ”Vorbitorii ăştia, care spun ei că sunt mari luptători pe net sau marea agitaţie de la Kaufland, să mă lase în pace. Habar nu au cum era în comunism, când pedeapsa minimă pentru ce făceam noi, eu şi colegii mei (...) Dacă erau prieteni cu tine, luai doi ani”.

Despre solicitarea făcută de PNL către CNSAS, Munteanu a declarat: ”O să aveţi surprize mari de tot, şi foarte neplăcute pentru cei care au făcut toată vânzoleala asta. Acum nu e cazul. Eu vreau să lăsăm lucrurile astea pentru alt moment, când o să vedeţi ce s-a întâmplat cu CNSAS-ul ăsta, cine a lucrat, cum a lucrat. Ne vom ocupa de ei la momentul potrivit”. 

Întrebat de ce nu a semnat declaraţia de integritate cerută de către Alianţa pentru o Românie Curată, Munteanu a răspuns: ”Am spus de o mie de ori, pe mine nu mă interesează ONG-ul ăla. Pentru că sunt oameni care nu se comportă, după opinia mea, cu demnitate. Ce, ei vorbesc în numele cetăţenilor? Câţi cetăţeni sunt ăia? Câţi? Sunt o organizaţie!”, a mai spus Munteanu, precizând că se referă la o asociaţie ”cu ceva curat”. 

El s-a referit şi la ONG-urile care i-au cerut retragerea din cursa pentru Primăria Capitalei. ”Nu uitaţi că eu am venit cu un mesaj clar cu privire la modalitatea pe care mi-o propus de a termina cu anumite chestiuni, scurgeri de fonduri. Poate unii au fost nemulţumiţi, dintre atacatorii aceia ong-işti, care primesc mulţi bani şi au multe interese. Acolo a fost o panică incredibilă”, a afirmat Marian Munteanu precizând că detractorii săi şi sponsorii lor s-au temut că nu vor mai lua bani.

”Sunt forţe importante, Capitala are un buget semnificativ, nu este glumă, deci poate au fost presiuni din direcţia asta, din afara PNL”, a declarat Munteanu.  

Marian Munteanu a mai spus că nu reproşează nimic conducerii PNL, adăugând că au fost de acord împreună că trebuie să facă el acest lucru (să se retragă - n.r.), să se depăşească acest moment şi să se poată merge mai departe.  ”Nu mi-a reproşat nimeni nimic din ce am făcut acum o săptămână sau în ultimul an. Mi-au reproşat că am făcut ceva acum 20 şi ceva de ani, nimeni nu m-a întrebat de activitatea profesională, de competenţe”,  mai spus Munteanu. 

Marian Munteanu a recunoscut că a fost invitat să candideze de către Teodor Atanasiu. ”Cu dânsul am avut prima discuţie pe această temă, dânsul m-a invitat în faţa conducerii partidului, am avut o discuţie cu liderii, am acceptat cu plăcere şi a început tsunami”, a adăugat el. 

Despre o posibilă candidatură la Primăria Capitalei ca independent, Munteanu a mai spus că nu va face rău PNL, care s-a purtat într-un mod ireproşabil cu el. ”Dacă aş candida la primărie, independent, aş câştiga”, a spus Munteanu, precizând că nu doreşte să candideze şi că va fi în continuare un prieten al PNL. ”Sunt foarte mulţi oameni de calitate, chiar şi printre cei care s-au desolidarizat”, a spus Munteanu. 

El a precizat că va reflecta dacă va mai rămâne membru al PNL.  ”Eu, fiind concentrat pe campanie şi pe problema Bucureştiului, nu la asta m-am gândit, dacă să fiu sau să nu fiu. Este cel mai puţin important lucru, o hârtie, dacă eşti membru sau nu... Important este să faci lucrurile cu inima curată”, a spus Marian Munteanu. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.