Deputaţii USR au depus, marţi, moţiunea simplă împotriva ministrului Mediului, care e intitutală „AMAR DE MEDIU. Ministrul Tanczos Barna trebuie să plece cât încă mai avem păduri de apărat” şi în care ministrul este acuzat că ”este principalul vinovat pentru dispariţia pădurilor noastre, pentru distrugeri provocate mediului care pot fi oprite cu uşurinţă, pentru incapacitatea statului de a profita de pe urma oportunităţilor oferite de economia verde şi pentru dispreţul arogant cu care este tratată societatea civilă atunci când atrage atenţia asupra problemelor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit USR, moţiunea simplă este justificată de faptul că ministrul Tanczos Barna este principalul vinovat pentru tăierile ilegale de păduri, pentru distrugerile provocate mediului, pentru incapacitatea statului de a profita de pe urma oportunităţilor oferite de economia verde şi pentru dispreţul arogant cu care este tratată societatea civilă atunci când atrage atenţia asupra problemelor.

În moţiune se arată că ”incompetenţa ar putea fi o scuză valabilă pentru domnia sa, pentru că s-au mai văzut cazuri de miniştri incompetenţi, însă semnatarii acestei moţiuni cred însă că e vorba de mai mult decât atât”.

”Incompetenţa e dublată de rea voinţă militantă, cinism şi eforturi conştiente de sabotare a propriului mandat. Domnul ministru nu respectă nici cetăţenii acestei ţări în guvernarea căreia a ajuns, nici moştenirea pe care noi toţi trebuie să o lăsăm urmaşilor noştri. Domnul ministru nu respectă decât şmenul politic pe care îl maschează inabil în decizii administrative. Coada politică de topor care a ajuns ministru al Mediului este principalul vinovat pentru dispariţia pădurilor noastre, pentru distrugeri provocate mediului care pot fi oprite cu uşurinţă, pentru incapacitatea statului de a profita de pe urma oportunităţilor oferite de economia verde şi pentru dispreţul arogant cu care este tratată societatea civilă atunci când atrage atenţia asupra problemelor”, precizează USR în moţiune. 

USR îl scuză pe Tanczos Barna că ”a inaugurat o microhidrocentrală ce produce în jur de 135 Kw/oră, deci suficient curent electric pentru 45 de gospodării care nu ar consuma mai mult de 3 Kw/oră şi, bineînţeles, doar dacă va exista un debit de apă suficient pe Crişul Alb”.

”Hidrocentrala ilegală de la Mihăileni produce exact cât 45 de panouri fotovoltaice ce se pot pune pe acoperişurile a trei case. Operaţiunea Mihăileni e o catastrofă provocată de mâna omului cu sprijinul ministrului: toată zona va fi inundată; locuitorii - relocaţi, mediul - distrus, justiţia - călcată în picioare. Felicitări, domnule Tanczos, patria vă e recunoscătoare!”, mai spun cei de la USR în document. 

Luni, Preşedintele interimar al USR Cătălin Drulă a anunţat că partidul va depune moţiune simplă împotriva ministrului Mediului Tanczos Barna, deoarece l-a demis, în stil mafiot pe inspectorul şef al Gărzii de Mediu Timişoara, pentru că a deranjat interesele PSD şi PNL pentru mafia lemnului.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat, în emisiunea Talk News de la Profit TV, despre moţiunea simplă anunţată de USR la adresa sa, că la cât de disperat este pentru procente în sondaje USR-ul se miră că a venit abia acum moţiunea şi a precizat că, în afară de Dumnezeu, nu îi este teamă de nimeni.

 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.