Deputatul USR Monica Berescu acuză PNL şi PSD că resping procedurile de selecţie deschise şi transparente în instituţii în favoarea sinecurilor, ea precizând că amendamentul depus pentru alegerea unor persoane cu experienţă la ANCOM nu a trecut la vot.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Monica Berescu a afirmat că propunerea sa ca persoanele care candidează la conducerea ANCOM să aibă minim nouă ani de experinţă fie în domeniul comunicaţiilor, fie în domeniul juridic sau economic a fost respinsă de PNL şi PSD în şedinţa reunită a comisiilor din Camera Deputaţilor.

"PNL şi PSD resping procedurile de selecţie deschise şi transparente în favoarea sinecurilor! Suntem în şedinţa reunită a Comisiilor din Camera Deputaţilor, unde discutăm proiectul de lege 428/2021, cunoscut mai degrabă ca proiectul Codului Comunicaţiilor. Am depus un amendament la acest proiect, prin care conducerea ANCOM să fie aleasă din rândul unor persoane cu autoritate şi experienţă profesională recunoscute, în urma unei proceduri de selecţie deschise şi transparente. Unul dintre criteriile eliminatorii pe care le-am propus a fost ca persoanele care candidează să aibă minim nouă ani experienţă în domeniul comunicaţiilor sau în domeniul juridic ori economic, în general. Amendamentul a fost respins de PNL şi PSD”, a scris Monica Berescu, pe Facebook.

Ea a amintit şi faptul că, după celebra OUG13 şi după ce a plecat din poziţia de premier, Sorin Grindeanu a primit de la PSD funcţia de preşedinte ANCOM.

Berescu a afirmat că Grindeanu câştigă 7.000 de euro pe lună într-o funcţie de conducere la o instituţie strategică în România, care "la nevoie se transformă oricând într-o sinecură”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.