Senatoarea PNL Monica Anisie, fost ministru al Educaţiei, afirmă marţi în contextul cazului de abuz sexual de la la Şcoala Gimnazială "Nicolae Titulescu" din Capitală că siguranţa copiilor în şcoli este responsabilitatea tuturor, de la profesor, autoritate publică locală, conducerea şcolii, inspectorat, până la părinţi. Ea anunţă că îşi doreşte să înţeleagă unde este problema şi cum o putem rezolva şi că trebuie acţionat chiar şi la nivel legislativ, dacă este cazul, astfel că va invita la un dialog public profesori, elevi, părinţi, directori de şcoli, reprezentanţi ai inspectoratelor şcolare şi ai ministerului Educaţiei, precum şi pe cei ai autorităţilor publice locale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Situaţia gravă care s-a întâmplat la Şcoala Gimnazială "Nicolae Titulescu" din Capitală mă afectează enorm, atât ca profesor, cât şi ca părinte! Mi-e greu să înţeleg atitudinea pasivă şi lipsa de reacţie a conducerii şcolii într-un astfel de caz”, afirmă fostul ministru al Educaţiei într-o postare.

Monica Anisie precizează că ”siguranţa copiilor în şcoli este responsabilitatea tuturor, de la profesor, autoritate publică locală, conducerea şcolii, inspectorat, până la părinţi”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Trebuie să prioritizăm soluţionarea acestei probleme, să întărim supravegherea, să ne aigurăm că toţi copiii, la nevoie, beneficiază de consilierea şcolară, pentru a nu se mai repeta asemenea situaţii! Ca om care face politici publice în Educaţie, mă simt responsabilă să mă implic şi să corectez acolo unde este nevoie. Motiv pentru care, îmi doresc să înţeleg unde este problema şi cum o putem rezolva. Astfel că, voi invita la un dialog public profesori, elevi, părinţi, directori de şcoli, reprezentanţi ai inspectoratelor şcolare şi ai ministerului Educaţiei, precum şi pe cei ai autorităţilor publice locale, pe toţi cei pentru care siguranţa copiilor trebuie să fie prioritară, pe toţi cei care sunt obigaţi să apere dreptul copiilor la siguranţă în şcoli”, arată Monica Anisie.

”Trebuie să găsim soluţiile împreună şi să acţionăm chiar şi la nivel legislativ, dacă este cazul! Cei care doresc să se implice pot să îmi trimită un e-mail la monica.anisie@senat.ro”, spune Anisie.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au afirmat, luni, că Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) verifică modul în care conducerea Şcolii ”Nicolae Titulescu” a gestionat cazul unui elev de 10 ani care ar fi fost violat, de două ori, în incinta instituţiei şi măsurile dispuse.

Presa a relatat că un elev, acum în vârstă de 10 ani, ar fi fost violat de două ori în toaleta şcolii, de colegi, prima faptă având loc în urmă cu doi ani. Conducerea Şcolii Gimnaziale ”Nicolae Titulescu” a susţinut că primul dosar a fost clasat, al doilea fiind în curs de investigare. Părinţii mai multor elevi au protestat, luni dimineaţă, în faţa unităţii şcolare, nemulţumiţi de atitudinea conducerii şcolii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.