Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat într-un interviu acordat cotidianului german „Tagesspiegel” că Ucraina are nevoie urgentă de apărare aeriană. El a ţinut să precizeze că NATO nu are nicio intenţie să intervină în acest conflict şi încearcă să evite o escaladare. ”Susţinem Ucraina să se apere şi să respingă agresiunea rusă”, a arătat Geoană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Secretarul general adjunct al NATO a comentat ideea de a sprijini apărarea aeriană ucraineană din ţările NATO vecine, cum ar fi România sau Polonia.
 
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
”Ucraina are nevoie urgentă de apărare aeriană şi aş dori să mulţumesc Germaniei pentru contribuţia pe care o aduce în acest sens. Dar nu, există un o linie de demarcaţie clară între teritoriul NATO şi teritoriul non-NATO. Clauza de asistenţă reciprocă din Articolul 5 din Tratatul NATO se aplică exclusiv teritoriului NATO şi statelor membre”, a afirmat Mircea Geoană în interviu.
 
El a menţionat că ”NATO nu are nicio intenţie să intervină în acest conflict”. ”Prin urmare, încercăm să evităm o escaladare. Susţinem Ucraina să se apere şi să respingă agresiunea rusă”, a arătat Geoană. 
 
Despre situaţia de pe frontul din Ucraina şi riscul de a pierde pierde războiul, Mircea Geoană a subliniat că ”acesta este unul dintre cele mai delicate momente ale războiului”.
 
”Trebuie să ne asigurăm că, în timp ce suntem, pe bună dreptate, îngrijoraţi, să nu devenim prea pesimişti cu privire la evoluţia situaţiei. În prezent, Rusia obţine câteva mici câştiguri tactice. Din punct de vedere militar, sunt neapărat valoroase”, a spus el.
 
Poitrivit lui Geoană, ”Moscova profită de slăbiciunea actuală a Ucrainei pentru a extinde linia frontului”. 
 
”Vedem în prezent acest lucru cu atacurile din nord-est împotriva oraşului Kharkiv. Dar Putin ştie că Ucraina va primi în curând noi echipamente, muniţii şi tehnologie din partea Occidentului. Este si un război al logisticii”, a explicat secretarul general adjunct al NATO. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.