Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, afirmă, vineri seară, că se văd semne de pregătire a contraofensivei Ucrainei, dar că Alianţa are încredere în capabilităţile militare ale ţării care va ştii când şi unde să o pornească.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mircea Geoană a fost întrebat, vineri seară, la Digi 24, dacă se văd semnele contraofensivei pregătite de Ucraina şi a afirmat: ”Este discutată, posibilă şi avem întreaga încredere în conducerea militară şi politica Ucrainei, să decidă unde şi când o pornesc. Se văd semne de pregătire, le ştim, nu le putem comenta pe toate public, dar este clar că se pregătesc şi suntem convinşi că vor avea capabilitatea militară să îşi recupereze teritoriul luat samavolnic de Federaţia Rusă”.

Secretarul general adjunct al NATO afirmă că ”este clar că Rusia are un joc de anduranţă, de rezilienţă”.

”Astăzi, eu văd o unitate aproape fără fisură în Occident. Uitaţi-vă la discuţia despre antrenamentul piloţilor, discuţiile despre sprijinul pentru Ucraina, pentru Moldova, pentru ceilalţi. Deci, eu aş spune că din punct de vedere politic, Occidentul este unit, Partenerii noştri democratici din restul lumii sunt şi ei în acest efort”, a adăugat Geoană.

Acesta crede, însă, că ţările trebuie să comunice în permanenţă şi cu propiii cetăţeni, pentru ca aceştia să înţeleagă ajutorul oferit Ucrainei, în ciuda unor neajunsuri temporare, cum ar fi preţurile la energie.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.