Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că nu este şi nu va fi om politic, explicând că nu candidează la nicio funcţie, nu îl interesează activitatea politică, iar deciziile pe care le ia "nu au nicio legătură cu programele partidelor politice sau cu dorinţele actorilor politici".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Educaţiei a precizat că vrea să răspundă declaraţiilor unor lideri politici, pentru a le transmite clar că nu este şi nici nu va fi om politic.

"Orice decizie pe care o iau nu are nici cea mai mică legătură cu programele partidelor politice, cu deciziile partidelor politice, cu evaluările şi dorinţele actorilor politici. Nu candidez la nicio funcţie, nu mă interesează activitatea politică şi în momentul în care se va încheia acest mandat, atunci când Guvernul va depune întregul mandat, aşa cum am anunţat de mai multe ori, revin la Universitatea din Bucureşti, unde sunt profesor şi unde îndeplinesc funcţia de rector. În această perioadă sunt suspendat din această funcţie pentru a putea să îmi îndeplinesc mandatul de ministru”, a spus Mircea Dumitru.

El a explicat că şi-a propus ca în acest mandat să facă cât mai bine ceea ce este cerut şi ceea ce este necesar pentru educarea copiilor, la nivel preuniversitar şi la nivel universitar, acolo unde el lucrează de mai bine de 30 de ani, precum şi pentru cercetarea ştiinţifică.

"De aceea vreau să vă spun foarte limpede că eu disociez orice decizie sau proiect al meu sau al ministerului pe care îl conduc de orice partid politic, indiferent care este acela”, a concluzionat ministrul Educaţiei.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, miercuri, la TVR, că în mod cert nu va intra într-un partid politic, nu va înfiinţa o formaţiune şi nici nu va candida la parlamentare, dar că şi-a încurajat miniştrii care vor să facă politică să se implice.

Cioloş a mai spus că el nu le-a cerut miniştrilor să candideze, iar dacă se hotărâsc că vor să facă acest pas vor trebui să plece din Guvern pentru a intra în campania electorală. El a spus că i-a "încurajat" chiar să facă acest pas, însă nu din calitatea de membri ai Executivului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.