Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a declarat marţi că în cazul în care se va dovedi că procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a plagiat în lucrarea sa de doctorat, va fi aplicată aceeaşi procedură şi vor fi luate aceleaşi decizii care au fost luate în cazuri similare de până acum. El a precizat că CNATDCU va începe verificările în acest caz imediat ce toate documentele privind sesizarea vor fi finalizate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Nu am primit niciun fel de rezultat final în legătură cu evaluarea această a tezei de doctorat a doamnei Kovesi. Ceea ce am afirmat în public este în primul rând că vom finaliza această metodologie, pe care o vom pune în dezbatere publică, pe bază căreia vom face evaluarea şcolilor doctorale şi vom cere să fie evaluate în primul rând acele universităti a căror şcoli doctorale ştim că au avut aceste chestiuni legate de integritate-teze de doctorat care au fost plagiate şi în plus unele dintre acestea nici nu au clarificat pană la capăt toată situatia”, a spus Mircea Dumitru la Palatul Parlamentului. 

Întrebat când vor începe aceste evaluări, el a spus: “Cel mai probabil în luna noiembrie vom putea avea această primă fază a evaluării a şcolilor doctorale”.

“Ea nu se va încheia în totalitate, sunt multe şcoli doctorale în România, deci nu vom putea vorbi despre o finalizare, vorbim despre o etapizare şi să vrem să începem cu câteva universităti”, a mai spus ministrul Educaţiei. 

Mircea Dumitru a spus că în cazul suspiciunilor de plagiat asupra tezei de doctorat a şefei DNA, CNATDCU va începe verificările imediat ce toate documentele privind sesizarea vor fi finalizate.

“În acea sesizare urmau să fie anexate şi nişte documente care să fie o parte probatorie pentru sesizare. Linkurile către acele documente nu erau active ieri, asteptăm să se finalizeze această sesizare şi atunci CNATDCU va intra în acţiune potrivit regulamentului pe care îl cunoaştem. Pe de altă parte, Universitatea de Vest din Timişoara a anunţat, în cursul zilei de ieri, că face o verificare a acestei teze de doctorat”, a mai afirmat ministrul Educaţiei. 

Acesta a mai spus că în cazul în care plagiatul Laurei Codruţa Kovesi va fi dovedit, potrivit legii, va fi aplicată aceeaşi procedura şi se vor lua aceleaşi decizii care au fost luate în cazuri similare de până acum. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.