Ministrul propus la Ministerul Dezvoltării, Ion Ştefan, spune că principala sa prioritate va fi plata tuturor facturilor restante pentru PNDL 1 şi 2, suma necesară pentru continuarea lucrărilor fiind de un miliard de lei. Acesta anunţă că plăţile vor continua, dar vor fi verificate achiziţiile: ”Nimeni nu vrea să mai audă de achiziţii dubioase, ca de exemplu, becuri stradale cumpărate cu două mii de euro bucata”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ion Ştefan a declarat, miercuri, la audierea în cadrul comisiilor, că sunt întârzieri serioase privind plăţile legate de PNDL 1 şi 2, iar în unele zone constructorii părăsesc lucrările.

“Prioritatea numărul 1 va fi plata tuturor facturilor restante pe PNDL 1 şi 2, să asigurăm sumele necesare UAT-urilor pentru plata facturilor către constructori. Sunt deja întârzieri serioase, în multe locuri constructorii părăsesc lucrările în prag de iarnă. Necesarul pentru achitarea facturilor restante şi a plăţilor ce urmează a fi făcute până la sfârşitul anului este de aproximativ un miliard de lei. Astăzi, din ce am înţeles şi eu, urmează ca circa 400 de milioane de lei să fie disponibilizaţi, iar prima mea decizie de ministru va fi să dăm o decizie ca aceşti bani să ajungă la UAT-uri”, a afirmat ministrul desemnat la Dezvoltare.

El a precizat că toate lucrările vor continua pe aceste două programe, dar va fi foarte atent la modul cum vor fi realizate cheltuielile.

“Vom continua toate lucrările pornite pe PNDL 1 şi PNDL 2, dar voi fi foarte atent cu aceste cheltuieli. Sunt convins că nimeni nu vrea să mai audă de achiziţii dubioase, ca de exemplu, becuri stradale cumpărate cu două mii de euro bucata”, a explicat Ion Ştefan.

El a mai spus că o altă prioritate o reprezintă un nou program priviind înfiinţarea distribuţiilor de gaze naturale, dar şi finalizarea lucrărilor la cele trei stadioane din Bucureşti, în perspectiva Campionatului European de anul viitor.

Ştefan spune că a fost să vadă stadiul lucrărilor la acestea, iar constructorii i-au transmis că vor respecta termenul de finalizare.

De asemenea, Ion Ştefan a mai precizat că toate lucrările începute de Compania Naţională de Investiţii vor continua.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.