Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura Oprescu, s-a întâlnit, marţi, cu Ambasadorul Republicii Kazahstan în România, Ali Yerlik. Cei doi au discutat despre recunoaşterea controbuţiilor la pensie ale cetăţenilor din România despre protejarea drepturilor angajaţilor şi securitatea în muncă, dar şi şi Kazahstan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În marja discuţiilor bilaterale, ambasadorul a apreciat cooperarea extrem de strânsă a părţii române pentru protejarea drepturilor angajaţilor şi securitatea în muncă şi a asigurat că Guvernul din Republica Kazahstan doreşte să rămână un partener solid pentru asigurarea securităţii energetice din regiune”, a transmis, marţi, Ministerul Muncii.

Sursa citată a precizat că, la rândul său, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura Oprescu, a exprimat aprecierea pentru faptul că investiţiile Republicii Kazahstan în România reprezintă un contributor important la buget şi în special la sistemul public de pensii.

”De altfel, ministrul român apreciază că Republica Kazahstan este unul dintre cei mai importanţi parteneri ai României din Asia Centrală. În cadrul întâlnirii s-au creionat paşii pe care atât România, cât şi Kazahstan, trebuie să îi facă astfel încât contribuţiile la pensii ale cetăţenilor din ambele ţări să fie recunoscute şi calculate după retragerea din activitate, ale cetăţenilor kazahi care lucrează în România, dar şi ale românilor care îşi desfăşoară activitatea în Republica Kazahstan. În acest sens, partea română şi cea kazahă au convenit să fie încheiat un memorandum privind pensiile şi asigurările sociale”, a mai transmis ministerul.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.